logo

La notícia a diaridetarragona.com 02/09/2015

vegeu també:

La PTP celebra l’increment d’oferta previst al bus Reus – Tarragona però reclama la Generalitat un seguiment de la companyia MONBUS per a què compleixi el servei programat.

 

[…] la PTP recorda que el nou servei per carretera entre Reus i Tarragona no ha de ser cap inconvenient amb la necessària revitalització del servei ferroviari de rodalies. L’adequació de l’horari, la prolongació més enllà de Tarragona per captar viatgers, la construcció del baixador de Bellisens  han de ser elements essencials per a que aquest servei pugui captar una demanda existent però que no pot, avui per avui, optar pel mode ferroviari.

…………………………………………………………………

 

Els campus universitaris d’ambdues ciutats disposaran d’una nova connexió

El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa, a partir del 14 de setembre, una nova línia dins la xarxa de bus exprés.cat entre Tarragona i Reus, que gairebé doblarà l’oferta actual de bus ràpid entre les dues ciutats. Concretament, la nova e4 oferirà 45 expedicions d’anada i 47 de tornada, enfront de les 23 i 25 expedicions que actualment comuniquen de manera ràpida les dues ciutats, amb poques parades en el recorregut. Aquest increment de l’oferta suposa oferir serveis cada 15 minuts aproximadament, amb un reforç de les sortides en hora punta. A més, les millores en el corredor Tarragona-Reus inclouen un nou servei d’autobús que enllaçarà els campus universitaris d’ambdues ciutats.

A més de l’increment de l’oferta, la nova línia també comporta altres millores en la qualitat de servei, com ara vehicles d’altes prestacions, més còmodes i confortables, amb servei de Wi-Fi i premsa gratuïta. També es millora la informació a l’usuari, perquè sigui en temps real a les principals parades. Així, durant el segon semestre de l’any 2015 s’intervindrà a totes les parades per millorar la senyalització, i s’instal·laran amb nous pals i pantalles d’informació en temps real als principals punts de parada.

Aquesta és la quarta línia de la xarxa exprés.cat que es posa en marxa a la demarcació de Tarragona, juntament amb la e1:Tarragona-Torredembarra-el Vendrell, e2:Tarragona-Valls, i e3:Tortosa-Amposta-Sant Carles de la Ràpita-les Cases d’Alcanar-Alcanar. A tot Catalunya, comptant la e1: Mataró-Granollers-Sabadell que s’estrena també el 14 de setembre, ja són 19 les línies d’aquestes característiques que funcionen des que la tardor de 2012 el Departament va començar la implantació de la xarxa, integrada per 40 línies interurbanes a corredors que concentren una major demanda de viatgers.

Nou servei de bus entre els campus universitaris de Tarragona i Reus

A més de la nova línia e4, el Departament de Territori i Sostenibilitat introdueix el dilluns 14 de setembre un nou servei de bus per comunicar els campus universitaris de les dues ciutats. Així, s’oferiran 6 anades i 6 tornades de dilluns a divendres lectius entre el campus Bellisens de Reus i els campus de Sescelades i Catalunya, a Tarragona, amb horaris coordinats a l’entrada i sortida dels estudiants. D’altra banda, es mantindrà l’oferta existent en les línies convencionals que atenen les necessitats de mobilitat dels diversos barris, així com la connexió amb l’aeroport de Reus.

En global, amb el nou bus exprés, els nous serveis que comunicaran els campus universitaris, i les línies actuals de barris i d’accés a l’aeroport de Reus, el corredor entre Tarragona i Reus passarà a doblar l’oferta de bus actual. Concretament, passarà a oferir 83 expedicions d’anada i 83 de tornada, enfront de les 55 per sentit actuals. Això suposa un increment de 56 expedicions, de dilluns a divendres lectius, 28 per sentit; de 26 sortides més els no lectius, 13 per sentit; i de 10 expedicions més els dissabtes, diumenges i festius, 5 per sentit.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.