logo

La notícia a elperiodico.cat 28/10/2013

Un cop més, Rodalies va vorejar la tragèdia ahir. A la unitat descarrilada hi anaven 80 persones. Unes 600 a tot el tren, tot i que només tres van patir ferides lleus. Al cotxe sinistrat hi havia sang a terra d’una d’elles, que s’havia tallat en una mà. Era un tren en doble composició, llarg, dos S-447 de la línia de Puigcerdà (Cerdanya), la R-3, i estava estacionant a Sant Andreu Arenal, de manera que anava molt a poc a poc, i això va minimitzar les conseqüències. La Generalitat es va mostrar ahir a la nit preocupada per la reiteració d’incidents d’aquest tipus.

L’accident es va produir quan passaven tres minuts de les vuit del vespre. El maquinista anava frenant, ja tenia pràcticament tot el tren al seu lloc, anava a menys de cinc quilòmetres per hora. Procedia de la Tor de Querol i acabava a l’Hospitalet, acumulava una mica de retard. De sobte, va notar una fuetada i es va sentir l’estrèpit. Resulta que un operador de l’administrador d’infraestructures, Adif, que estava realitzant unes proves en el canvi d’agulla va tocar el dispositiu abans de temps. I va provocar que l’últim dels sis cotxes sortís dels rails. La imatge a l’andana era molt impactant, coincidien els viatgers.

vegeu també:

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20131028/54392517074/el-govern-reclama-a-foment-inversions-en-la-infraestructura-de-rodalies-per-evitar-accidents-com-el.html

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.