logo

La notícia tarragonadigital.com 28/01/2020

 

Daniel Pi, portaveu de l’associació PTP, valora positivament «poder exposar el nostre punt de vista», però lamenta que «els ens locals arrosseguen els mateixos tics que en el passat»

 

El govern de Tarragona es va reunir aquest dilluns a la tarda amb les entitats en defensa del ferrocarril

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, es va reunir aquest dilluns a la tarda amb representants de les diferents entitats en defensa del ferrocarril per tal de tractar la situació actual en matèria d’infraestructures ferroviàriestant a la ciutat com a la resta del territori, sorgida de la posada en marxa del Corredor Mediterrani. Durant la trobada, el batlle tarragoní va traslladar la seva preocupació, manifestada aquests dies i alhora consensuada amb la resta de grups municipals, per tal, d’una banda, «d’aconseguir uns horaris racionals que connectin la ciutat de Tarragona amb la resta del territori i Barcelona» i, per altra banda, aconseguir «desplaçar les mercaderies per l’interior». Aquestes mateixes reclamacions també les farà a la propera taula d’alcaldes prevista pel pròxim 5 de febrer.

Les entitats que van assistir a la trobada amb el batlle tarragoní van ser la Plataforma en Defensa del Ferrocarril del Camp de Tarragona (pdf.camp), l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i plataforma Mercaderies per l’Interior. Segons ha explicat a TarragonaDigital el portaveu de PTP, Daniel Pi, «fem una valoració agredolça de la trobada, ja que si per una part vam poder exposar el nostre punt de vista, tenim la sensació que els ens locals arrosseguen els mateixos tics que en el passat». Pi ha assegurat que «vam plantejar a l’alcalde Ricomà que una obra important com el corredor Barcelona – València ha suposat un empitjorament pel nostre territori».

Propostes per millorar l’actual situació

En aquest sentit, el portaveu de PTP ha comentat que «vam posar sobre la taula tres propostes a implementar durant el 2020 per millorar la situació». La primera proposta és que hi hagi trens cada mitja hora entre Tarragona i Barcelona, «cadencials, per evitar que hi hagi forats en els horaris» i que també donarien serveis a Reus i a les Terres de l’Ebre. La segona idea que van posar sobre la taula és la reestructuració de serveis i que, per exemple, la RT1, que uneix Tarragona i Reus, allargui el seu recorregut fins a Vilafranca, cobrint d’aquesta manera el Penedès. La darrera proposta és «començar a pensar que els busos no són competència, sinó un complement», fent que els llocs que han quedat sense servei de trens estiguin enllaçats amb estacions potents.

A mitjà termini, Daniel Pi ha explicat que van comentar a l’alcalde Ricomà que «a partir d’ara s’ha de començar a fer estacions on hi hagi demanda i no on hi hagi compromisos polítics». En aquest sentit, el portaveu de PTP comparava la demanda que hi ha al baixador de PortAventura i la potencial demanda que hi hauria el demandat baixador de Bellisens.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.