logo

Vegeu l’article de Ricard Lahoz a fetatarragona.cat 05/10/2015

 

Ha arribat el moment en què, sincerament, crec que Tarragona s’ha de preguntar si val la pena seguir endavant amb el projecte de tercer fil. El posicionament del ministeri de Foment, posant en dubte la rendibilitat econòmica i/o social de les obres d’interconnexió entre la línia convencional i la línia d’alta velocitat afegeix un altre gerro d’aigua freda a les aspiracions de la ciutat i el territori.

El projecte d’interconnexió (a l’açada de l’Arboç o de Vilafranca del Penedès) és fonamental per donar més sentit al tercer fil, ja que suposa aprofitar per als passatgers aquesta infraestructura pensada en principi només per a mercaderies. Poder connectar la línia convencional de la costa amb la línia d’alta velocitat significa retallar la durada fins a 45-50 minuts del trajecte dels trens entre Tarragona i Barcelona.

Si aquesta interconnexió no compta amb el suport del govern espanyol. Si les obres del tercer fil no arrenquen i es multipliquen els retards. Si l’Estat continua en silenci davant dels continus requeriments d’informació per part del Port i la indústria química. Si les obres de l’estació de Tarragona encara esperen la redacció del projecte. Si la primera passarel·la que ha de finançar i construir l’Autoritat Portuària ja no va al ritme previst. Si… Amb tot aquest panorama, compensa al conjunt de Tarragona seguir apostant pel tercer fil? […]

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.