logo

La notícia a naciodigital.cat 19/09/2016

Vegeu també:

TAC12 19/09/2016 (02:15)

CANAL REUS 19/09/2016 (02:25)

diaridetarragona.com 19/09/2016

 

Les plataformes Trens Dignes, pdf.camp i PTP han convocat un nou acte de protesta pel pròxim deu d’octubre

 

La situació del ferrocarril al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre és insostenible i “dramàtica”. Per tal de fer més força per posar fi a aquesta “lamentable realitat”, les plataformes Trens Dignes a les Terres de l’Ebre, per la Promoció del Transport Públic (PTP) i per la defensa del ferrocarril de qualitat al Camp de Tarragona (pdf.camp) han convocat una mobilització pel pròxim dia 10 d’octubre, a l’estació de Vila-seca a les 11.30 h.

Segons els convocants, aquesta acció pretén aplegar gran representació institucional, veïnal i  social per a reclamar uns trens dignes i de qualitat i sobretot per demanar el que “altres territoris tenen”. Serà com “un cop de puny, amable i educat, damunt la taula” per trobar una solució.

Els membres de les plataformes no han arribat amb les mans buides a la presentació de la mobilització. Sota el braç portaven l’estudi “Evolució de viatgers per ferrocarril al camp de Tarragona 2004-2014”, elaborat amb motiu de la Setmana de la mobilitat sostenible i segura. “Ens agradaria poder fomentar durant aquests dies l’ús del transport públic però el servei és poc amable i poc fiable”, lamenten. Denuncien que “es reivindica més que no es busca una solució” i aquest no és el camí.

El territori té solució

Els representants de les plataformes consideren que hi ha accions que són clau per poder tirar endavant la situació. “El territori té solució” però per trobar-la cal aprovar un pla d’inversions a curt termini en infraestructura, estacions i material mòbil per millorar les condicions de l’R-14, R-15, R-16. A més, establir  serveis regionals d’alta velocitat des de les principals estacions urbanes. I sobretot volen que l’arribada de l’ample europeu, “si algun dia arriba”, no perjudiqui els passatgers i per això cal una planificació. A propòsit d’això, també reclamen que les mercaderies passin per l’interior, recuperant la línia Perafort-Roda amb ample europeu. A banda, demanen que s’estenguin els sistemes tarifaris integrats entre els diferents models de transport públic.

Algunes dades de l’estudi

L’estudi reflecteix que en els darrers anys Tarragona ha perdut un 21,4% d’usuaris en mitja distància, això suposa un total de 358.000 persones. Reus ha perdut un 12,1%, Salou un 16,6% i Torredembarra un 25,8%. cSegons els membres de les plataformes, aquestes xifres xoquen amb les d’altres territoris com Lleida i Girona que han sumat viatgers, amb un 9,3% i un 2,8%, respectivament. A Tarragona s’utilitza menys el tren perquè “no hi ha oferta” i els possibles usuaris han d’optar per un altre mitjà de transport, lamenten.

Per altra banda, des de Trens Dignes ha posat damunt la taula que amb els nous horaris els retards queden encoberts. Cada dia hi ha 169 minuts de retards que queden camuflats amb la nova realitat horària.  Des de l’onze de juliol fins a l’onze de setembre, a l’R-16 hi ha hagut 13.525 minuts de retards oficials, que segons la plataforma serien 20.116 reals i suposaria un total de 14 dies sencers.

També han destacat que la manca d’oferta de trens, les deficitàries infraestructures i alhora també els vehicles promouen que la gent abandoni el transport públic i opti pel cotxe. “No et pots jugar a agafar una feina a Vilanova perquè el primer dia i el segon arribaràs tard però al tercer ja no hi arribaràs més”, han expressat.

En aquesta presentació, que ha tingut lloc a la seu del col·legi de periodistes a Tarragona, hi han assistit el diputat del PSC al Parlament de Catalunya, Carles Castillo, el diputat al Congrés per En Comú Podem, Fèlix Alonso, i la regidora d’ICV a l’Ajuntament de Tarragona, Arga Sentís.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.