logo

La notícia delcamp.cat 01/03/2018

 

La nova línia de trens regionals R17 unirà l’estació de Salou-Port Aventura amb la capital catalana | També es preveu l’entrada en funcionament d’uns trens llençadora per unir la població amb el Corredor del Mediterrani

 

Salou tindrà una nova línia de trens regionals que unirà la població amb Barcelona, una vegada entri en funcionament el Corredor del Mediterrani i deixi d’estar operativa l’actual estació del centre de la població. La línia R17 unirà la capital catalana amb l’estació de Salou-Port Aventura. Aquesta decisió es va acordar dilluns en una reunió del govern salouenc amb membres de l’equip tècnic de la Generalitat, de qui l’alcalde de Salou, Pere Granados, va dir que «volen dotar a Salou del millor servei possible».

Tren llençadora provisional fins al Corredor del Mediterrani

Més enllà d’això, Granados va anunciar la voluntat de les dues parts de tirar endavant un servei de tren llençadora que connecti Salou amb el Corredor del Mediterrani —a Vila-seca— mentre no es construieixi el ramal d’1,2 quilòmetres que l’uneixi directament, el que es coneix com el Salto del Carnero.

L’alcalde també va avançar que durant el dia d’avui, cinc alcaldes de la demarcació, es reunirien amb el Secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, per planificar el traçat de la província de Tarragona i millorar de millorar el «nyap» que actualment hi ha a la demarcació.

L’Aeroport de Reus, quarta pista del de Barcelona

Referent a les infraestructures del territori, l’alcalde de Salou es va mostrar partidari del TrenTram i sobretot va reivindicar la importància pel territori de tenir com més aviat millor l’estació intermodal. Segons Granados, quan això sigui una realitat servirà per fer de l’aeroport de Reus la quarta pista de l’Aeroport del Prat.

Ciutadans demana un Pla Alternatiu de Transport

Aquestes notícies les va anunciar Granados en els torns de paraula d’una moció de Ciutadans que demanava l’elaboració urgent d’un Pla Alternatiu de Transport, davant del que consideren una imminent pèrdua de serveis ferroviaris a la població. Des de la formació taronja mostren la seva preocupació perquè, una vegada entri en funcionament el Corredor Mediterrani i deixi d’estar operativa l’estació del centre de Salou, desconeixen com es durà a terme la connexió amb Vila-seca, Cambrils o Barcelona i amb quina freqüència.

Acusen Granados de «gestió nefasta» i de «voler-se penjar la medalla» de treure el tren del centre de Salou. L’alcalde va contraatacar de manera vehement i va assenyalar directament a Ciutadans de carregar-li unes culpes d’unes decisions que es prenen als àmbits supramunicipals de Barcelona o Madrid.

Així, va instar a Ciutadans a què, ells que formen part d’una formació amb representació al Parlament i al Congrés dels Diputats —Granados, malgrat formar part d’una coalició electoral amb CiU, és membre de la FUPS—, pressionin als seus representants per aconseguir millores a les connexions del territori.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.