logo

La notícia a elpuntavui.cat 18/02/2016

 

 El conseller va acusar l’entitat de viure en un descontrol absolut.
 Demanarà saber “les limitacions concretes de velocitat de la xarxa catalana per poder-les revertir”.

La Generalitat vol saber detalls concrets de l’estat de la xarxa ferroviària per actuar contra les incidències que, de manera recurrent, afecten el servei de rodalies. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar ahir des del Parlament que demanaran a Adif que elabori una auditoria exhaustiva de l’estat de la xarxa de rodalies: “Sobre talussos, neteja de marge de vies, tancaments perimetrals, manteniment d’estacions i de la xarxa elèctrica, accessibilitat a les estacions i condicions de seguretat.”

Rull va afirmar que a l’entorn d’Adif hi ha un àmbit de “descontrol absolut” i que ni tan sols el govern espanyol té informacions concretes sobre la gestió que està fent aquesta empresa estatal. L’auditoria hauria de servir, entre altres coses, per “revertir” les limitacions concretes de velocitat que fixa Adif “unilateralment”.

“Volem que es posi al dia la xarxa i saber el seu estat”, va dir ahir i hi va afegir que demanaran saber “les limitacions concretes de velocitat de la xarxa catalana per poder-les revertir.”

Petició antiga

La petició no és nova. Ja el 2011, l’aleshores conseller del sector, Lluís Recoder, va recordar a Adif que li havia demanat una auditoria sobre la xarxa de rodalies i regionals de Catalunya “i encara no li havia fet arribar”. El conseller deia aleshores estar “impacient” perquè l’estat de la xarxa de Renfe a Catalunya “no és la xarxa que necessita un país desenvolupat del segle XXI”.

Josep Rull va lamentar ahir l’estat del servei de rodalies i s’hi va referir com “l’últim gran servei massiu que gestiona l’Estat a Catalunya”. En tot cas, el conseller va anar més enllà i va afirmar que els problemes que es repeteixen en aquesta xarxa són un motiu més per independitzar-se. […]

 

 

 

 

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.