logo

La notícia a El Punt

L’alcalde no confirma cap ubicació definitiva però reconeix que es vol negociar amb Adif per obtenir els terrenys on hi ha la Fira de Reus

Imatge de l’actual Fira de Reus, una alternativa a la construcció de l’estació de bus.

“No és el lloc més útil”. L’actual ubicació de l’estació d’autobusos de Reus ja no té un emplaçament estratègic, almenys per l’alcalde, Lluís Miquel Pérez, que repeteix que cal trobar l’espai idoni per construir-hi una instal·lació que resolgui les necessitats de mobilitat. Sobre la taula no deixa d’haver-hi diferents alternatives i cap és definitiva. El mes de desembre, Pérez deia que “la millor opció” era construir l’estació de bus a Bellissens, però ara l’alternativa que sembla que prengui força és la que l’alcalde ja ha plantejat obertament en altres ocasions i que consistiria a aprofitar els terrenys on hi ha provisionalment la Fira de Reus, però primer caldria arribar a un acord amb Adif, que n’és la propietària. El solar és a tocar de l’estació de tren i això és bo per facilitar els intercanvis de passatgers, ja que a més, hi arribaria el tren d’alta velocitat.

Ni que l’opció de construir una estació de busos al costat de l’estació de tren és la més vàlida que es dibuixa en el pla general, que “serà molt més rotund”, també es pensa en l’àmbit de Bellissens, on es desenvolupa el Tecnoparc i que és una de les àrees de creixement més potents. En aquest context, Pérez deia que una ciutat de les dimensions de Reus no ha de tenir només una única estació de bus, sinó que en pot tenir diverses, i per això a la llarga es podrien acabar activant els dos projectes. Tampoc descarta mantenir activa l’actual estació, al barri del Carrilet, que podria quedar com un “nucli d’intercanvi”.

Per Pérez es tracta només de planificar les infraestructures de futur, i per això es mostra cautelós a l’hora de parlar-ne, ja que els projectes s’executarien, en tot cas, a llarg termini: “Els que ens dediquem a la gestió plantegem coses a mitjà i llarg termini i després se’ns torna en contra i sembla que demà ja s’hagi de fer”. El que sí és clar és que el debat sobre la xarxa d’infraestructures que s’ha d’ampliar al Camp de Tarragona està obert i Reus no se’n pot escapolir. Ara tot són especulacions però el pla general, que reordena urbanísticament la ciutat, ho podria fer “factible” encara que no en aquest mandat, perquè el context de crisi fa complicat que hi pugui haver prou recursos econòmics per desplegar aquestes infraestructures.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.