logo

La notícia a elperiodico.cat 03/06/2016

Generalitat i Adif s’enfronten per la falta de puntualitat del servei de Rodalies

 

Renfe ha recordat als usuaris que únicament és l’operadora que presta el servei ferroviari, la responsable dels combois de les línies de Rodalies i Regionals de la xarxa catalana, però que en cap cas és la companyia encarregada de confeccionar o proposar els horaris dels trens. L’empresa pública Adif, dependent del Ministeri de Foment, és l’encarregada del funcionament i el manteniment de les infraestructures (vies, catenàries, senyalització…), és a dir, de tot el que no és el vehicle i, finalment, la Generalitat és competent des del 2010 en qüestions que afecten els horaris i les tarifes.

En l’actualitat, Renfe i la Generalitat tenen un conveni pel qual aquesta companyia és l’operadora encarregada de les línies de Rodalies i Regionals. Adif, que gestiona les infraestructures ferroviàries, porta a terme una guerra soterrada amb la Generalitat amb la intenció de modificar els horaris oficials del servei per subsumir-hi els endarreriments que afecten nombrosos trajectes de les línies de Rodalies i Regionals de la xarxa catalana.

ARGUMENTS ENFRONTATS

La Generalitat ha denunciat que aquesta empresa pública pretenia modificar a partir del 12 de juny les hores de sortida i arribada dels trens quan, segons el Govern català, el que hauria de fer és dur a terme les inversions necessàries per eliminar les demores que perjudiquen el servei.

Adif argumenta que els horaris s’han d’adequar en tot moment a la realitat del servei, que està determinada per les obres i la seguretat. La Generalitat, per contra, denuncia el reiterat incompliment dels compromisos d’inversió d’Adif.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.