logo

La notícia a diaritarragona.com 03/07/2013

Heraldo Aragón 020072013

El Ministeri de Foment no suprimirà, total o parcialment, els quatre trens diaris entre la Ribera d’Ebre i l’Aragó tal i com havia anunciat. Una iniciativa de la fundació per a la preservació del patrimoni ferroviari de Móra la Nova amb el suport del grup de CiU al Congrés ha propiciat el canvi de parer del president de l’empresa estatal Renfe.

En primer terme, Foment havia anunciat la eliminació de dos trajectes pel seu baix índex d’ocupació. Es tractava del comboi diari amb sortida a les 5.39 hores de Móra la Nova i arribada a Saragossa a les 8.32 hores i el comboi diari de tornada amb sortida de la capital aragonesa a les 20.26 hores i arribada a les 23.20 hores.

La mesura suposava la reducció en un 25 per cent dels serveis que cobreixen el corredor ferroviari entre Barcelona i Saragossa per Reus, Móra la Nova i Casp. Un estudi de la consultora del ministeri, Ineco, justificava la decisió amb un allau de dades.

En segon lloc, Renfe volia eliminar el tram entre Riba-roja d’Ebre i Casp de dos trens diaris amb origen i destinació a Barcelona Sants. Una dels municipis més afectats era la Pobla de Massaluca, que perdia la connexió més utilitzada a la capital catalana.[…]

Moció aprovada a Tortosa

La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació, per unanimitat, d’una moció a l’Ajuntament de Tortosa que defensa les reivindicacions de l?entitat. El text aprovat, presentat per ICV, recull les reivindicacions més importants del moviment social. En primer lloc, l’ample internacional al tram Tortosa-L’Aldea, el tercer fil (bypass) entre Vila­seca i Tarragona (per no perdre la connexió directa amb la ciutat), i en tercer lloc, un segon bypass a l’Arboç. En el segon punt de la moció, es reclama una millora dels serveis de regionals dins les Terres de l’Ebre, així com amb el Camp de Tarragona. Aquesta demanda, en essència, esdevé el substrat d’un servei de rodalies propi al territori.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.