logo

La notícia a reusdigital.cat 18/02/2015

vegeu també:

PTP: Salvem la línia ferroviària costanera de TGN

tarragona21

TAC12

escolteu també: SER TGN 19/02/2015

………………………………

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic afirma que els alcaldes volen suprimir-la amb la posada en marxa del Corredor del Mediterrani

 

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic denuncia que els alcaldes de Salou i Cambrils volen suprimir la línia urbana de ferrocarril aprofitant la posada en marxa, l’any 2016, del Corredor del Mediterrani. Segons l’entitat, això comportaria la desaparició de l’RT2 de Rodalies, estrenada fa menys d’un any. L’associació aposta per integrar les vies als nuclis urbans i crear una nova línia de tren-tramvia amb més parades. L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, nega que hagi demanat la supressió del servei i reclama la integració de l’actual traçat. Al seu torn, l’Ajuntament de Salou apunta que la decisió correspon a Foment i que el projecte d’Eix Cívic ja preveu el pas del tren-tramvia.

Els responsables de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) acusen l’alcalde de Salou, Pere Granados, i l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, d’haver demanat a Foment la supressió de la línia de ferrocarril que travessa els seus municipis quan es posi en marxa la variant de Vandellòs del Corredor del Mediterrani, l’any 2016.

La nova infraestructura anirà acompanyada de la construcció d’estacions fora dels nuclis urbans i possibilitarà que els trens ràpids i de mercaderies deixin de passar pel centre dels municipis, posant fi a la perillositat dels passos a nivell. Segons l’entitat, això comportaria també la desaparició de la línia RT2 de la Rodalia de Tarragona, que es va posar en marxa el març del 2014, a Salou, Cambrils, Mont-roig i l’Hospitalet de l’Infant.

“És una de les pitjors agressions que ha patit la xarxa ferroviària catalana en democràcia”, ha etzibat el president de la PTP, Ricard Riol, aquest dimecres en roda de premsa a Tarragona. Davant d’aquesta situació, l’associació proposa mantenir la línia actual i convertir-la en un corredor per a un tren-tramvia, integrat en l’entorn. Segons els seus càlculs, caldria adaptar dos quilòmetres en cadascun dels dos municipis, amb un cost d’uns 48 MEUR, un 25% més del què costaria la urbanització sense les vies d’un tramvia.

Aquest servei permetria garantir la qualitat d’un sistema de transport que consideren bàsic, ja que les estacions de tren de Salou i Cambrils mouen uns 675.000 passatgers anuals. A més, proposen habilitar noves parades a Salou -plaça Venus, Salou Estació, Hotel Regina i PortAventura-,i a Cambrils -Cambrils Estació, Cambrils Centre, Torre de Cambrils i Vilafortuny-.

L’Associació recorda que el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona del 2010 ja preveia la construcció d’un tren-tramvia i considera que aquesta és la fórmula d’èxit, com s’ha demostrat amb iniciatives similars a la zona d’Alacant, Cadis, Barcelona o Lió. Per aquest motiu, l’entitat ha engegat una campanya d’informació ciutadana per evitar la desaparició de la línia.

Salou i Cambrils també aposten pel tren-tramvia

L’Ajuntament de Salou fa temps que treballa en el projecte de convertir la zona per on transcorre la línia actual en un bulevard batejat com ‘Eix Cívic. Segons l’Associació, però, el projecte fomenta l’ús del cotxe. Fonts municipals han apuntat a l’ACN que el projecte ja preveu la integració de les futures vies del tramvia i han recordat que l’alcalde “no té poder ni competències per desmantellar res”.

El govern municipal de Salou sosté que són Foment, Adif i la pròpia Generalitat les quals han planificat que la línia de rodalies passi a circular pel Corredor del Mediterrani amb la posada en servei de la variant de Vandellòs. Per aquest motiu, el consistori s’ha limitat a defensar que la retirada de les vies “obsoletes” es porti a terme al més aviat possible per tal de poder convertir la zona en una gran avinguda.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha negat que el consistori hagi demanat la supressió del servei de rodalies i ha defensat l’aposta pel municipi pel transport públic. En declaracions a l’ACN, Dalmau ha defensat que, sigui quin sigui el futur de l’actual traçat urbà, s’integri l’espai urbanísticament i se suprimeixin les barreres, ponts, talussos i passos soterrats existents.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.