logo

Xerrades a Cambrils i Salou 12-14/03/2015

QUÈ FEM AMB EL TREN?

L’entrada en servei de la variant de Vandellòs -prevista l’any 2016­- eliminarà el pas dels trens més problemàtics pels nuclis urbans de la costa tarragonina: els trens ràpids (Euromeds i Talgos) i els de mercaderies, fent més segurs els passos a nivell urbans.

Què farem amb l’actual traça del tren?  Segons el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona, aprovat per la Generalitat, es preveu integrar urbanísticament la línia mitjançant la seva conversió a tren­tram. Es tracta d’una operació feta amb èxit a moltes ciutats europees, i també dins de l’estat espanyol.

No obstant, s’han escoltat determinades veus darrerament proposant suprimir la línia ferroviària entre Salou i l’Hospitalet de l’Infant.  Amb aquesta proposta,  seríem els primers a nivell de l’estat en demanar a Foment suprimir una línia de Rodalies en comptes de demanar-ne millores urbanes i de servei . I si s’acabés  la línia RT2 a l’Hotel Regina de Salou,  aquest fet implicaria la supressió de les estacions urbanes cèntriques de l’Hospitalet de l’Infant, , Cambrils i Salou, i la pèrdua de la connectivitat entre aquests municipis. Si Foment accedís a aquestes demandes, la línia ferroviària de Rodalies RT2, inaugurada el 20 de març de 2014, no hauria complert ni dos anys de vida abans de la seva supressió forçada.

Per a la PTP i l’Ateneu Roig de Cambrils, el projecte de desmantellament ferroviari suposaria  un greu perjudici per als usuaris del transport públic i seria contrari al Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona aprovat per la Generalitat, que preveu integrar urbanísticament la línia mitjançant la seva conversió a tren­tram.

Considerem que aquesta és una qüestió cabdal per al desenvolupament futur del municipi de Cambrils. Per aquest, motiu, convidem a les forces polítiques municipals a participar en un debat obert sobre aquesta qüestió.

1 comentari a “Què fem amb el tren? Xerrades de la PTP a Cambrils i Salou”

  1. pilar

    Nesesitem que ens obrin PAS pel c/orleans de vilafortuny( urgent) ¿per on voleu que anem a platja? el pas del castell es perillos i estret a part que tot vilafortuny no pot anar a mateixa platja,el PAS del pont del campig la Corona perillosisim am un sol sentit am pas de tots i lluny.
    Els veins de vilafortuny tambe paguem impostos .

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.