logo

La notícia a diaridetarragona.com 18/06/2013

La ministra Pastor revela la solució: dos intercanviadors, un a Vila-seca i un altre a Sant Vicenç!!!!!!!!

La ministra de Foment respon al senador Joan Sabaté que l’ample europeu al Corredor Mediterrani permetrà reduir el temps de viatge des de Tortosa en més de deu minuts.

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha apuntat que l’intercanviador ferroviari previst a Vila-seca (Tarragonès), que ha de permetre l’accés de trens de mercaderies al port de Tarragona, possibilitarà també l’arribada dels trens de mitja distància de passatgers procedents de les Terres de l’Ebre a l’estació de la ciutat. Pastor, que ha evitat entrar en detalls, ha respost així la pregunta del senador de l’Entesa, Joan Sabaté, qui li ha traslladat la inquietud que ha causat al territori ebrenc la notícia que, a partir de 2015, els viatgers que surtin de Tortosa hauran de fer dos transbordaments per arribar a Tarragona, arran el canvi d’ample ibèric per l’ample internacional al Corredor Mediterrani.

“Estem fent el possible per millorar la mobilitat des de Tortosa i, gràcies a l’intercanviador, garantim que els trens de mitjana distància facin millor servei que els actuals i es podran seguir connectant, sobretot, amb Tortosa i amb Tarragona i Barcelona”, ha assegurat davant la Cambra Alta la ministra. No només això: també ha avançat que aquest replantejament permetrà escurçar el temps de viatge “en més de deu minuts”. Segons ha afegit, el tercer fil que s’habilitarà entre Vila-seca i Sant Vicenç de Calders, on s’ubicarà un altre intercanviador, permetrà també continuar connectant amb Barcelona per la línia de la costa.

En canvi, però, la ministra -que ha centrat bona part de la seva intervenció en recordar xifres d’inversions previstes- no ha fet cap referència a la situació del ramal entre Tortosa i l’Aldea, que es podria convertir en una via morta -obligant a fer un primer transbordament- un cop s’implanti l’ample europeu al tram de corredor entre Vandellòs i Castelló, segons preveu el govern espanyol per al 2015. El desplaçament dels serveis de mitja distància o regionals per aquesta nova via d’ample europeu, temen els usuaris, acabaria portant-los a l’estació de l’alta velocitat del Camp de Tarragona, a uns onze quilòmetres del centre de la ciutat -obligant-los a un segon transbordament amb autobús-.[…]

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.