logo

La notícia a Diari de Tarragona

Adif adjudica les obres de millora de la seguretat dels passos entre andanes a set estacions del Camp i Ebre

Les obres es portaran a terme a les estacions de Tarragona, Tortosa, Calafell, Reus, Les Borges del Camp, Flix i L’Arboç. El pressupost global és proper als 3 milions d’euros a 228 estacions, 47 de les quals estan situades a Catalunya.

Adif ha adjudicat aquest dimarts les obres de millora de la seguretat dels passos entre andanes a set estacions del Camp de Tarragona i Ebre. Així doncs, s’instal·larà un nou sistema dotat de paviment de cautxú antilliscant i adaptat a persones amb discapacitat.

Els treballs, que tenen un termini d’execució de sis mesos, consistiran en el desmuntatge dels passos existents, la col·locació dels nous paviments i l’adaptació de les rampes d’accés.

Els nous passos de cautxú antilliscant, que s’instal·laran en substitució dels actuals, ofereixen una major seguretat i millors prestacions. Aquesta actuació s’emmarca en el pla global d’inversions que Adif està portant a terme per a la millora permanent de les seves infraestructures i instal·lacions de la xarxa d’ample convencional, amb l’objectiu d’oferir una major seguretat i confort.

La tecnologia utilitzada en els nous passos entre andanes es basa en estructures modulars de cautxú volcanitzat d’alta capacitat antilliscant, fins i tot en condicions meteorològiques adverses. Així mateix, compta amb un aïllament elèctric i és molt resistent a la meteorologia pel que presenta una gran robustesa i s’optimitza el seu manteniment.

Actualment existeixen en la xarxa convencional estatal més de 400 passos de cautxú antilliscants en els quals, des de la seva instal·lació, no s’ha produït cap tipus d’incident.

Entre els avantatges dels passos de cautxú cal destacar la millora de la seguretat antilliscant, reducció de prop del 50% en el temps i cost del posterior manteniment de via i elevades prestacions d’adherència superiors a les obtingudes en els passos entre andanes amb fermes convencionals.

1 comentari a “Obres de millora en els passos entre andanes”

  1. Fina

    És una vergonya que l’estació de Tarragona al maig de 2010 no tingui un sistema per facilitar el pas a l’andana de la gent amb dificultats de mobilitat: gent gran o amb problemes físics, gent amb cotxets de nen, els que van carregats amb maletes immenses…

    I ara ens parlen d’uns cautxús per travessar la via “a gual”!

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.