logo

Nou caos a Rodalies


La notícia  a

diaridetarragona.com 10/02/2016

 elpuntavui.cat 10/02/2016

elperiodico.cat 10/02/2016

lavanguardia.com 09/02/2016

elmundo.es 11/02/2016

El caos es va tornar a apoderar ahir de la xarxa de rodalies de Barcelona i, de nou, va tornar a castigar uns usuaris que cada cop desconfien més d’aquest servei ferroviari. L’enèsima jornada de col·lapse va tenir l’origen en un incendi que es va produir de matinada a l’estació de tren fantasma Bifurcació-Vilanova, situada entre les d’Arc de Triomf i Clot-Aragó. El fum acumulat a dins dels túnels va obligar a interrompre la circulació de trens al centre de Barcelona durant set hores –des de l’inici del servei– i, com a resultat, 210 trens i 72.000 usuaris van quedar afectats, segons Renfe. Una xifra, la de viatgers, que la Generalitat va elevar després a 100.000. La línia 1 del metro també va haver de tancar entre les estacions d’Universitat i Glòries, un tram que va quedar sense servei entre les sis i les onze del matí.

“A rodalies si no és una cosa és una altra, em resigno”, afirma un usuari

Els bombers de Barcelona van atribuir l’origen del foc a “l’acumulació de deixalles i altres materials” a l’estació abandonada, que no es va arribar a inaugurar mai. Alguns veïns asseguren que han vist moviment de persones a l’interior, tot i que l’Ajuntament va dir ahir que no té constància que allà hi dormi ningú. El fum va obligar a tancar, en concret, les estacions de Sagrera-Meridiana, Arc de Triomf, Clot-Aragó, Passeig de Gràcia, Barcelona Estació de França i Plaça de Catalunya. En plena hora punta, doncs, cap tren circulava per l’interior de la ciutat i totes les línies de rodalies van quedar afectades. L’R1 finalitzava el recorregut a Badalona, l’R2 nord l’acabava a Sant Andreu Comtal i l’R2 sud, a Sants. Pel que fa a les línies R3 i R4, finalitzaven el trajecte a Sant Andreu Arenal si els trens venien des del nord o a Sants si ho feien des del sud.

Un cop extingit l’incendi, es van fer circular trens buits per ventilar els túnels i la circulació es va restablir ja cap a les dotze del migdia. Els horaris, però, es van anar recuperant de manera progressiva durant la jornada. Les afectacions derivades del foc es van estendre als regionals –sobretot als del corredor sud– i també als trens de llarga distància, mentre que les línies d’alta velocitat van funcionar amb normalitat des de Sants. Per cobrir el trajecte entre aquesta estació i l’aeroport, Renfe va habilitar un servei de bus llançadora. […]

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.