logo

La notícia a La Vanguardia 22/03/2013 (Traductor Google)

El president de l’operadora assegura que estan “actualitzant” les xifres del contracte programa de Rodalies.


El president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, ha assegurat avui que la seva voluntat és tancar l’acord amb la Generalitat sobre la gestió de Rodalies “com més aviat”. El responsable de l’operadora ha acudit als tallers de Integria a Vilanova i la Geltrú (Garraf) per conèixer les tasques d’adaptació d’uns nous trens de la R-3. Anava acompanyat del secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, el que subratllaria el nou clima de col · laboració i diàleg entre el Govern i la companyia des de l’arribada de Santi Vila al departament.
El conseller ja va assegurar setmanes enrere que la seva voluntat era tancar durant el primer trimestre aquest acord amb Renfe i donar d’aquesta manera carpetada a un enfrontament que fa que, des del juny, no es reuneixi l’òrgan mixt entre ambdues parts. Vila va revelar en una entrevista a EL PERIÓDICO que pensava retirar els expedients oberts a la companyia sempre que el Ministeri de Foment complís amb certs compromisos d’inversió. Aquest mateix divendres, Santi Vila ha insistit que no pensa reclamar els 4.000 milions d’euros compromesos al Pla de Rodalies però en canvi sí aspira a aconseguir que s’afrontin certes obres estratègiques per a la xarxa ferroviària.
REUNIONS TÈCNIQUES
A Vilanova, Font i Gómez-Pomar han exhibit un bon clima d’entesa. El president de Renfe ha explicat que actualment s’estan reunint equips tècnics d’ambdues parts per “actualitzar” les dades del contracte de servei 2011-2015 i que “l’interès de Renfe és que la Generalitat estigui contenta amb el servei”.
Gómez-Pomar ha esquivat la resposta sobre si considerava una amenaça que Ferrocarrils de la Generalitat es postuli per gestionar Rodalies: “La competència està transferida i la Generalitat pot prendre la decisió que cregui oportuna”.
Aquestes consideracions s’han produït després d’una visita als tallers de Vilanova i la Geltrú. Font i Gómez-Pomar, acompanyats de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira (CiU) i del president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, han comprovat amb satisfacció la remodelació que s’està duent a terme a les unitats 447 que es destinaran a la línia R-3 de Rodalies.
3,2 MILIONS PACTATS EL 2011
Aquests trens, un total de 14, s’estan modernitzant perquè siguin més còmodes. Està previst que el primer dels trens entri en servei a finals d’abril i que es vagin incorporant a la R-3 a raó d’un o dos al mes, ha explicat el coordinador de Rodalies de la Generalitat, Marc Garcia. Una altra de les novetats que presenten aquests 447 modificats és que comptaran amb quatre zones per portaesquís i col · locar bicicletes. La capacitat és de 190 seients repartits en tres cotxes. Totes aquestes descripcions les han fet García i la gerent de Integria Mediterrani, Mayte Castillo, que primer han mostrat una unitat sense remodelar i a continuació la nova, on també apareix el logotip taronja de la Generalitat.
Els treballs de millora d’aquests trens en els tallers de Renfe de Vilanova formen part d’un programa de remodelació que, segons el coordinador de la Generalitat, va impulsar la mateixa Conselleria de Territori i Sostenibilitat el 2011 en el marc de l’òrgan mixt de coordinació amb la operadora. Un organisme, per cert, que no es reuneix des de juny de l’any passat.
Territori aporta 3,2 milions d’euros per modernitzar els 14 trens 447 per la línia Barcelona-Vic-Puigcerdà, una de les més mal parades de la xarxa de Rodalies ja que encara té trams de via única que impedeixen que pugui prestar un servei de qualitat.
BUTAQUES ERGONÒMIQUES
A més de facilitar la col · locació de bicis i esquís, també s’han substituït els seients convencionals per butaques ergonòmiques. Per això s’ha hagut de modificar el sòl de les unitats. Es col · locaran noves papereres i mampares, es canviarà la il · luminació i es pintarà l’interior dels cotxes.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.