logo

La notícia a diaridigital.tarragona21.com 12/01/2017

Vegeu també reusdigital.cat Clam unànime de les principals ciutats catalanes i sud de França per a la millora de la interconnexió ferroviària

 

El secretari d’Estat d’Infraestructures, Manuel Niño, ha assegurat aquest migdia als alcaldes del Comitè de Ciutats per a l’Alta Velocitat i el Corredor Mediterrani que els problemes tècnics en el disseny del tercer fil ferroviari des de Tarragona a Castellbisbal estan resolts, i que la licitació d’obres es farà “en unes setmanes”.

El carril, que  garantiria la sortida de mercaderies de Tarragona cap a Europa en ample de via internacional, és una solució provisional a la construcció del corredor mediterrani, i ha sofert múltiples retards. El 2012 la llavors ministra de Foment Ana Pastor ja va anunciar que les obres començarien l’any següent. Per això mateix l’alcalde de la ciutat anfitriona del comitè d’enguany, Josep Fèlix Ballesteros, ha rebut l’anunci amb escepticisme.

El retard en la construcció del tercer fil té aturats projectes com el d’una agrupació de sis empreses liderada per BASF que vol invertir 50 milions d’euros en la construcció d’una terminal intermodal ferrocarril-carretera als terrenys de l’empresa alemanya a La Canonja.

En la cimera hi han participant representants (alcaldes, tinents d’alcalde i regidors) de ciutats franceses i catalanes amb connexions d’alta velocitat o que formen part del projectat corredor mediterrani. En concret han estat Barcelona, Beziers, Carcassona, Figueres, Girona, Lleida, Montpeller, Narbona, Nimes, Perpinyà, Tarragona i Tolosa. També hi era Carles Pellicer, alcalde de Reus, ciutat que s’ha incorporat enguany com a membre del comitè.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.