logo

La notícia a tottarragona.cat 05/10/2015

 

Vegeu també la Documentació addicional

 

No és cap novetat que la ciutat de Tarragona pot “presumir” de ser l’única capital catalana sense alta velocitat, una “distinció” que s’ha produït davant la passivitat de la majoria de la classe política i de la societat civil, que han obviat, per exemple, el consens assolit en la jornada celebrada el mes de desembre de 2013, sota el títol: “No perdem el tren”.

Afortunadament i, excepcionalment, la Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat –Pdf.Camp– segueix lluitant per aquesta problemàtica que afecta, no solament a la ciutat de Tarragona sinó també a d’altres poblacions de les nostres comarques.

En aquest sentit aquesta Plataforma ha presentat, recentment, un seguit d’al•legacions al Pla de transports de viatgers de Catalunya 2020.

Pdf.Camp assegura en aquestes al•legacions, que l’estació del “Camp de Tarragona”, la inversió més cara de les escomeses a Tarragona, no soluciona de cap manera la problemàtica a Tarragona. En aquest mateix sentit, la Plataforma recorda que se segueixen perllongant en el temps projectes tan necessaris com: “Desdoblament de via entre Vandellòs i Tarragona i projecte definitiu del Corredor Mediterrani per a trens de viatgers, que no quedi sotmès als plans del Ministeri per al transport de mercaderies. El futur del Corredor del Mediterrani discorrerà per l’interior de la franja costanera sud de Tarragona, de manera que l’actual estació de Tarragona perdrà aquestes circulacions, que passaran per l’estació del Camp, obligant novament als viatgers amb destinació a les ciutats del sud d’Espanya i la Comunitat Valenciana a desplaçar-se del centre de Tarragona per seguir utilitzant el tren.

El mateix ocorrerà per desplaçar-se cap a qualsevol ciutat de l’estat espanyol amb trens de Llarga Distància, ja que tots circularan per l’estació de la perifèria, deixant l’actual amb un servei residual o inexistent de tràfic de Llarga Distància, i suportant, segons el model proposat, el trànsit de trens de mercaderies”.

La Plataforma també reclama: “La connexió de la línia convencional amb la d’Alta Velocitat a l’altura de l’Arboç per aconseguir millores en el temps de viatge fins a Barcelona i possibilitar la implantació de Rodalies/Regionals d’altes prestacions. Cal recordar que el desembre de 2013, impulsat per les Plataformes de defensa del transport públic, es va aconseguir un ampli consens a favor d’aquesta proposta entre els Ajuntaments, Consells Comarcals, Autoritat Portuària i Empreses Químiques de Tarragona”.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.