logo

Vegeu la notícia a delCamp.cat

Foment no pagarà a l’empresa Ferrovial Agroman fins d’aquí tres anys

Imatge de les obres del Corredor del Mediterrani

Imatge de les obres del Corredor del Mediterrani

Les retallades del Ministeri de Foment també afecten a les infraestructures ferroviàries, concretament en la paralització de l’estació central del Corredor del Mediterrani fins l’any 2013, any en que en teoria l’obra hauria d’estar finalitzada. Segons el Diari de Tarragona “l’empresa Ferrovial Agroman, adjudicatària de les obres de construcció de l’estació central, no rebrà ni un euro per aquesta obra fins el 2013”. També explica que “no es tracta d’una rescissió de contracte, sinó que simplement el Ministeri de Foment no pagarà les quantitats previstes fins d’aquí tres anys”.

El Diari també es fa ressò que amb aquest retràs dels pagaments de la companyia, els nou treballadors que actualment estaven treballant en el projecte hauran de ser recol·locats o despatxats i explica que els treballadors “adverteixen que la paralització de l’estació implicarà també que no hi hagi treball per 500 persones més, ni tampoc encàrrecs per a empreses del territori”.

Per altra banda, aquesta no és l’única estació de ferrocarril del Corredor del Mediterrani que paralitzarà Foment, ja que segons el Diari l’estació de Cambrils “podria trobar-se en la mateixa situació”.

Ricomà critica la decisió de Foment

El diputat popular tarragoní al Congrés, Francesc Ricomà, ha declarat que “aquesta paralització és un altre cop de pal al progrés del nostre territori després d’anuncis tant negatius per les nostres comarques, com l’aturada de l’A-27 o de la variant de l’Aldea”. El popular posa en dubte que les obres es reprenguin l’any 2013 “atès els dits i contradits del govern socialista que no fan res més que generar inseguretat”.

A més, el diputat ha criticat que Tarragona té pendents el bypass ferroviari, el desdoblament de les carreteres nacional o la millora de la xarxa de rodalies, projectes que “posen al descobert la impossibilitat dels socialistes d’avançar en els projectes”.

Joan Herrera ho veu com una manca de sensibilitat

El secretari general d’ICV-EUiA, Joan Herrera, en la seva visita a l’estació ferroviària de Tarragona, ha titllat de “manca de sensibilitat” aquesta decisió de Foment, perquè “Tarragona necessita aquesta inversió a l’estació central”. El número u de la formació ecosocialista troba sorprenent que “es posposin aquelles actuacions que afecten a la vida quotidiana de les persones”.

Herrera considera que el problema que té el Camp de Tarragona, “la segona àrea metropolitana de Catalunya”, és que no disposa d’un model de mobilitat sostenible. Des d’ICV es vol que el mateix accent que es posa en les infraestructures viàries es mantingui en les ferroviàries.

1 comentari a “L'estació central del Corredor del Mediterrani queda paralitzada fins al 2013”

  1. usuari

    Les grans infraestructures aparcades. És l’hora de les solucions immediates .

    Com adverteix des de fa temps la pdf.camp, les solucions fàcils són les més convenients i ara es veu que, a més, són les úniques viables.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.