logo

La notícia a tottarragona.cat 18/10/2013

Un cop més el tercer fil ha estat protagonista en un plenari municipal.

Aquest divendres el ple ha aprovat una moció presentada per la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat, pdf.camp, que finalment han defensat conjuntament ICV-EUiA i el PSC, que ha votat favorablement CiU i amb l’abstenció del PP.

La moció, entre altres qüestions, insta al Ministeri de Foment a habilitar una connexió a l’Arboç amb l’alta velocitat per a viatgers, per possibilitar el seu pas per la ciutat de Tarragona, la rehabilitació de la línia Reus-Roda per al transport de mercaderies, la connexió de l’alta velocitat entre Vila-seca i Reus, la segona fase de la remodelació de l’estació de Tarragona, i la instal•lació de barreres acústiques en l’actual traçat al que s’afegirà el tercer fil.

Tant el PSC com CiU han dit que per interessos econòmics de la nostra ciutat eren favorables al tercer fil per a mercaderies, però que consideraven que aquest no ha de perjudicar el servei de viatgers ni als ciutadans de Tarragona.

Per la seva part Alejandro Fernández ha reiterat el seu no al tercer fil, i ha lamentat que gràcies al potent lobby es construeixi, dinamitant així el consens obtingut a finals de l’anterior mandat en el transcurs de la jornada sobre el ferrocarril.

D’altra banda la moció presentada per ICV-EUiA sobre la incidència del projecte Castor i el tancament de les nuclears, ha estat desestimada amb el vot contrari del PP i les abstencions del PSC i CiU.

Tampoc s’ha aprovat la moció defensada pel PP per augmentar les multes per incivisme -recordem que recentment es va aprovar la seva rebaixa- amb el vot contrari de la resta de grups.

En el torn de preguntes, l’Alcalde Ballesteros ha contestat a ICV-EUiA i a la CUP -“cé u pé”, segons el batlle- que demanaven explicacions sobre la implicació de l’Ajuntament en la macrobeatificació, dient que el consistori havia fet el mateix o inclòs menys, que en altres esdeveniments celebrats a la ciutat.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.