logo

La notícia a pobleviu.cat 31/07/2014

El dia 28 de juliol, la CGT va mantindre una reunió amb la Ministra de Foment espanyola, que tenia l’objectiu que desconvoquessin les vagues plantejades per al 31 de juliol i 1 d’agost, sense assumir cap tipus de compromís en relació amb els motius que les provoquen. La posició de la CGT segueix sent la mateixa i els motius de les convocatòries a RENFE i ADIF és contra la segregació de les empreses ferroviàries; la licitació del corredor del Mediterraniper a les operadores privades; la manca d’oferta d’ocupació pública; la centralització de les bases de manteniment i la seva eliminació; la mobilitat forçosa per al personal “excedent”; la manca de propostes de solució per a les Terminals i per al Canal de Venda; la manca de solucions per al personal de l’extinta FEVE quant a les habilitacions a la plena integració i garanties de futur de les treballadores; i el nou reglament de circulació que volen imposar, sense atendre cap de les al·legacions dels sindicats, pretenent mermar dràsticament els requisits necessaris per garantir la seguretat en la circulació.

Van manifestar també el seu rebuig absolut a les directrius del govern espanyol en relació a les retallades que pretenen dur a terme al ferrocarril, i en la resta d’empreses públiques, eliminant l’antiguitat i altres complements, que retallarien nous salaris, a més de la congelació salarial directa que també pretenen. La posició de la Ministra, segons va informar a la reunió, és que la seva única capacitat és per parlar, no per solucionar aquests problemes ja que tot són “directrius del govern” o “imposicions de la Unió Europea”, convertint aquestes reunions en diàlegs de sords. La CGT ha deixat clar que seguirà amb les mobilitzacions, que continuarà convocant mentre continuï el futur incert i sense garanties per als treballadors i se segueixin fent passes que van deteriorant progressivament les condicions laborals de les ferroviàries, així com el funcionament de les empreses.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.