logo

La notícia a elpuntavui.cat 13/05/2016

 

 Territori adverteix que no acceptarà els nous horaris que vol imposar Adif
 Rull demana una inversió “urgent”

 

Els usuaris de la xarxa de Rodalies de Barcelona i dels trens regionals de Catalunya pateixen més que mai els retards del servei. Durant els primers quatre mesos del 2016, la puntualitat de la xarxa de Rodalies ha caigut 8 punts, ha passat del 94% al 86%, i la dels regionals s’ha desplomat 9 punts, amb una puntualitat que abans era del 58% ara és del 49%.

Aquestes són les dades que la companyia Renfe va comunicar ahir als responsables de la conselleria de Territori i Sostenibilitat en la reunió de la comissió de coordinació entre l’empresa que presta el servei i l’administració amb competències per fixar els horaris i controlar la qualitat del servei. Les dades les va oferir el conseller de Territori, Josep Rull, que va qualificar d’“inadmisible” la situació i va tornar a carregar contra Adif culpabilitzant l’empresa propietària de la infraestructura de voler imposar uns nous horaris dels serveis adaptant-los als horaris que provoquen les limitacions de velocitat forçades pel mal estat de la via o la congestió de les infraestructures.

Rull va informar de les reunions que aquesta setmana han mantingut tècnics del departament amb Adif i Renfe, i va ser clar: “No han anat bé”, va dir. Rull va explicar que Adif vol imposar els nous horaris a partir del 12 de juny, i va advertir que si aquests no es poden consensuar, la Generalitat posarà en un lloc visible a les estacions que són horaris amb els quals no està d’acord.

Des de Territori s’acusa Adif d’amagar la informació de quins són els punts on els trens han de limitar la velocitat, i sense aquesta informació l’administració catalana no pot treballar per posar els horaris, tal com li correspondria. “No acceptarem un canvi unilateral d’horaris”, va advertir Rull.

El propòsit del conseller era parlar ahir mateix amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per plantejar-li la necessitat d’un “paquet d’inversions urgent” que permeti frenar “el deteriorament creixent de la xarxa ferroviària”, segons va dir Rull. El conseller va recordar
el greuge històric pel que fa a la xifra de 4.000 milions d’euros que el govern estatal s’havia compromès a destinar a inversions a la xarxa ferroviària catalana, dels quals només se n’han executat un 10%.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.