logo

La notícia diaridetarragona.com 15/07/2015

vegeu també COMUNICAT pdf.camp COM. PREMSA 16072015

La pdf.camp dóna suport a les protestes dels usuaris, ciutadans, organitzacions i entitats contra l’eliminació de la venda de bitllets a l’estació de Móra la Nova i denuncia la degeneració del servei que abocarà a la reducció i supressió dels trens de viatgers.

………………………………………………………………….

La Plataforma Trens Dignes ha denunciat que Adif vol eliminar la venda de bitllets de l’estació de tren de Móra la Nova (Ribera d’Ebre). Fins ara s’encarregava d’aquest servei el personal del bar de l’estació, a través d’un conveni amb l’empresa que es renovava cada sis mesos. Ara però, i segons ha pogut saber Trens Dignes, Adif no té intenció de renovar el contracte, que s’acaba aquest diumenge 19 de juliol. Així, els usuaris que, per exemple, necessitin adquirir abonaments o la Targeta Dorada, s’hauran d’adreçar a partir d’ara a les taquilles de l’estació de Reus, la primera estació catalana des de l’Aragó de la R15. Per tot plegat, Trens Dignes no descarta una mobilització aquesta mateixa setmana.

Un dels portaveus de l’entitat, Josep Casadó, ha apuntat que aquest és “un pas més per anar liquidant el servei als viatgers a la línia R-15”, i ha lamentat que l’estació de Móra la Nova “acabarà sent un baixador, amb tot tancat”. I és que, fins ara, ha assegurat, es tractava de “l’estació de referència” de dos comarques, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, i era l’únic lloc on els usuaris de la zona podien adquirir bitllets, abonaments o la Targeta Dorada. A partir d’ara, si es confirma que a partir del proper dilluns dia 20 es deixa de prestar el servei, la primera estació catalana des de l’Aragó per la línia R15 serà la de Reus, on hauran d’acudir els viatgers per qualsevol tipus de servei.

Des de Trens Dignes han recordat que, mensualment, es vénen uns 3.000 bitllets a l’estació de Móra la Nova, i es fan més d’un centenar de noves targetes dorades. Per tot plegat, l’entitat ha fet una crida a les institucions locals, i també a la Generalitat, “perquè donin suport a una pressió davant d’Adif i del Ministeri de Foment”. “Es tracta de moure’s i de pressionar”, ha manifestat Casadó. De fet, la plataforma no descarta fer una mobilització aquesta mateixa setmana si des d’Adif no fan marxa enrere.

Concentració de protesta dissabte al matí

Finalment, la Plataforma Trens Dignes ha convocat la ciutadania a una acció de protesta per manifestar el rebuig al tancament de la taquilla de l’estació de Móra la Nova. Una mobilització que tindrà lloc dissabte, 18 de juliol, a dos quarts de dotze del migdia i a l’aparcament de la mateixa estació. Una acció que, en un comunicat, l’entitat diu que és “una primera resposta urgent a la inacceptable i sorprenent decisió d’Adif de no renovar el contracte pel qual el personal del bar de l’estació exercia, fins ara, d’expenedor de bitllets”.

Fa quatre anys Adif ja va eliminar la taquilla pròpiament dita i ara, amb aquesta decisió, “demostra novament la seua falta de sensibilitat i condemna una mica més el territori i la seua mobilitat”, asseguren. La concentració de protesta a la decisió i de suport a un transport ferroviari digne compta amb el suport dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, així com també de diferents ajuntaments de referència de les dues comarques, com Móra la Nova, Móra d’Ebre, Flix, Vinebre o Gandesa.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.