logo

COMUNICAT DE LA pdf.camp

Ahir, 20/10/2010 el president de la Generalitat, José Montilla i el ministre de Fomento, José Blanco, van acordar el traspàs dels trens de regionals a la Generalitat que serà efectiu, després de reunions de diferents Comisions Estat/Generalitat, a partir de gener de 2011. La pdf.camp confia que la gestió de proximitat anirà en benefici del servei, però continuem reclamant la satisfacció de les necessitats de transport, l’augment de la freqüència de trens de mitjana i llarga distància, i la coherència d’horaris, que faciliti una millor vertebració del territori i la implementació d’una xarxa de rodalies al Camp de Tarragona, amb una dotació suficient de recursos per a l’adequació dels edificis de viatgers i la prestació de serveis als usuaris en les línies de ferrocarril convencional de Tarragona.
Es per això que en relació a les darreres notícies aparegudes a la premsa durant el passat mes de setembre on es publicava l’acord entre l’alcalde de Tarragona i el president d’ADIF respecte a l’execució d’obres de millora en l’estació de trens de Tarragona, la pdf.camp vol expressar la seva satisfacció davant aquest acord. Alhora volem recordar a l’opinió pública les nostres demandes recollides dins la campanya “PROU PROMESES: EXECUCIÓ D’OBRES JA”, que vam iniciar amb la concentració a l’estació de Tarragona el dia 30/07/2010, amb el repartiment de fulls informatius, on demanàvem les actuacions urgents i necessàries per a la millora de l’accessibilitat (rampes, ascensors, etc.), que sembla previstes dins l’acord signat entre les administracions en una segona fase de les obres, amb un compromís de “termini raonable” i que “no serà una obra de 4 o 5 anys”, segons paraules de l’alcalde de la ciutat.
No obstant això, considerem que en data d’avui s’haurien hagut d’iniciar els treballs, ja que la primera fase de les obres s’havia de licitar durant el passat mes de setembre, si fem cas del compromís sobre el període d’execució (“serà de cinc mesos”), que expressava l’alcalde quan es va donar a conèixer l’acord.
Voldríem evitar un nou cas d’incompliment com el del pas a nivell de la plaça dels Carros: desprès de vuit anys d’espera, el 2008 es va pactar amb Foment l’adjudicació de la construcció del pas soterrat; es va modificar el pla i es va anunciar l’inici de les obres el 2009. El 2010 s’ha modificat novament el projecte i les obres encara no han començat.
D’altra banda, cal recordar el compromís d’execució d’un mes i mig per al tancament de l’estació del Vendrell, amb data 07/07/2010, sense que s’hagin iniciat les obres, així com la paralització de les obres a Sant Vicenç de Calders, que en una segona fase contemplaven la instal·lació d’un ascensor.
I ja que, tal i com va explicar ahir el ministre de Foment, als Presupostos de l’Estat de 2011 es preveu una inversió de més de 2.300 millions d’euros en concepte de millora de la red ferroviaria catalana, que pensem anirà cap a l’alta velocitat, des de la pdf.camp considerem necessari que es prioritzin les inversions, i que una estació com la de Tarragona —amb un número aproximat
d’un milió i mig de viatgers/any— pugui adequar les seves instalacions a l’ús quotidià, millorar l’accessibilitat dels usuaris eliminant les barreres arquitectòniques, com ara el pas a nivell de la plaça dels Carros, per tal de millorar la mobilitat de les persones i els vehicles i en benefici de la seguritat de tots.
I com que ara s’ha vist incrementada la partida pressupostària respecte a la destinada a finals de 2009, novament exigim “PROU PROMESES: EXECUCIÓ D’OBRES JA”, per tal d’aconseguir l’objectiu que des del mateix consistori es proclamava al desembre, “pal·liar les deficiències i mancances històriques d’una estació d’una capital de provincia”.
Tarragona, 21 octubre 2010

1 comentari a “La pdf.camp reclama l’inici de les obres promeses”

  1. Ricard Riol Jurado

    Felicitats pel compromís amb els usuaris. A Tarragona sembla que tot és el trasllat del tren però aquesta és una obra faraònica que costaria centenars de milions d’Euros i ara no es pot pagar. Mentre els projectes de futur a llarg termini no arriben, bo es arranjar el que ja tenim. Que per cert és un èxit de viatgers en comparació amb altres “infraestructures prestigioses” com l’Estació de l’AVE Camp de Tarragona.

    Molt bona feina!

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.