logo

Vegeu:   COM. PREMSA 3 DIC 2014

Avui, 3 de decembre de 2014, és compleix tot just un any de l’acte celebrat a Tarragona e impulsat per la pdf.camp AMB EL TERCER FIL, NO PERDEM EL TREN on és van exposar les reivindicacions del territori respecte de la necessitat d’articular millores, també pels viatgers, com a conseqüència de la decisió del Ministeri de Foment d’aprofitar l’actual recorregut per tal d’instalar el tercer carril i possibilitar la circulació dels trens de mercaderies.

Tal i com va quedar evidenciat en la jornada del 10 d’octubre de 2014 a l’Antiga Audiència, organitzada per CEPTA i FERRMED, amb la destada ausència de qualsevol representant del Ministeri o de les empreses publiques ferroviàries, denunciem el escándalos retard en la ejecució de les obres del 3er carril i la constatació hores d’ara d’un tems de recorregut entre les localitats del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre amb Barcelona que es manté des de fa més de 20 anys, amb necessaries actuacions de millora per reduir aquests temps tal i com s’han enllestit a les relacions de Lleida i Girona amb BCN.
Cal recordar que les reivindiccions plasmades al manifest del 3 de decembre de 2013 van generar un ampli i fort consens territorial: Ajuntaments de Reus, Vila-seca, Altafulla i Tarragona, les empreses químiques, el Port, les Cambres de Comerç de Reus y Tarragona, els Consells Comarcals de Baix Camp i Tarragonès, Federacions de Veïns de Reus i Tarragona i altres col·lectius de defensa del transport públic de viatgers.
Bàsicament la proposta consensuada recollia aquets tres punts:

[…]

Malauradament, un any desprès, denunciem públicament que s’ha avançat POC, per no dir RES, i si bé és cert que des del Ministeri s’ha considerat la implantació del 3er carril també entre Reus i Tarragona, -un dels tres punts fonamentals pel territori,- les obres avançen al nou traçat del Corredor Mediterràni al voltant de l’estació del Camp. El risc inminent, si no es fan les altres actuacions necessàries paralelament a aquests treballs, (connexió a l’Arboç, recuperació Reus/Perafort-Roda …) serà la perdua de l’actual trànsit de trens i viatgers per la línea de costa, ja que el gruix del servei regional procedent de Tortosa i l’Euromed de València es desviaria cap a l’estació de l’AVE a Perafort. L’estació de Tarragona ciutat tindria ample internacional per als trens de mercaderies però perdria un 60% dels trens de passatgers que actualment hi circulen.
Des de la pdf.camp considerem que és el moment de donar una forta espenta a aquets acords per tal de que més enllà de les dotacions pressupostàries asignades es garanteixi l’inici de les obres i la ejecucuó dels projectes amb els terminis corresponents.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.