logo

La notícia a tarragona21.com 22/07/2014

vegeu també: BASF posposa a 2017 l’estació intermodal, clau per la química, per l’endarreriment en el tercer fil

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha volgut aclarir en la seva visita al Port els dubtes que està generant l’endarreriment en la construcció del tercer fil ferroviari afirmant que aquest s’ha degut no pas al Ministeri sinó a una petició d’incorporar un nou tipus de via que han fet les empreses.

“Jo he passat de l’era del ‘power point’ a l’era de les obres, i aquestes van al ritme que poden anar tècnciament. Però el pressupost i les garanties que això va endavant hi són”, ha dit Pastor: “Els projectes s’han licitat i estan en marxa. En algun tram -que s’havia de fer en ample internacional- les pròpies empreses que transporten mercaderies han demanat que es faci un projecte en ample ibèric i internacional”.

Aquest canvi “no s’ha produït per part del Govern ni de la Generalitat, perquè tenim clar que caminem amb un ample internacional”, sinó per la petició de les empreses. És el que està provocant que no comencin les obres. Així, s’ha hagut de modificar el projecte, però aquest “segueix endavant”.

BASF va anunciar ahir que posposava a 2017 la construcció de l’estació intermodal de mercaderies als seus terrenys, i el president del Port afirmava aTarragona21 que seria “molt preocupant” si a la tardor no comencen les obres. Doncs bé, la ministra no s’ha pronunciat sobre dates “perquè no tinc una bola de cristall”, ha dit a la premsa.

Justament, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha demanat en l’acte d’inauguració del Moll de la Química “la urgència” de l’obra: “Han de dur-se a terme els projectes malgrat les dificultats”, ha dit el conseller.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.