logo

La notícia a elpuntavui.cat 18/12/2018

 

La línia ferroviària que uneix Girona amb Barcelona arriba a 1,9 milions de clients, un milió dels quals són usuaris del TAV. A més dels viatges amb TAV, les línies de trens regionals s’han seguit utilitzant i presenten registres molt positius. Enguany el TAV que uneix Figueres amb Barcelona passant per Girona, amb quinze serveis diaris, ha complert cinc anys.

 

La presència del TAV a Girona ha fet canviar els hàbits de molts viatgers, alguns dels quals han optat per deixar la capital catalana, instal·lar-se als voltants de Girona i fer el trajecte diari. Així mateix, estudiants, comerciants i altres tipus de clients han descobert en els nous trajectes un gran ventall de possibilitats per canviar els seus costums.

Ara farà un any, Renfe va posar en funcionament un nou tren en la línia de TAV Barcelona-Girona. El comboi surt a les 7.03 h del matí i arriba a la destinació a les 7.45 h, un horari que permet als viatgers que treballen a la capital gironina arribar a la feina a les vuit del matí. Aquesta iniciativa de Renfe és un exemple de com la línia Barcelona-Girona i el seu corresponent trajecte invers han encaixat amb els hàbits dels commuters, és a dir, els passatgers que cada dia van i tornen amb el tren per anar a la feina.

Actualment, la línia Barcelona-Girona té quinze serveis diaris d’alta velocitat i ja ha arribat al milió de clients. Aquests usuaris, sumats als que opten pels trens regionals, ja voregen els dos milions de persones que agafen el tren per recórrer aquesta distància.

“És mitja hora teva”, explica en Joan, un viatger que, ara fa uns anys, va optar per deixar Barcelona, on vivia amb la família, i instal·lar-se als afores de Girona. Ho va fer l’any 2010, i durant un temps va decidir fer el trajecte en cotxe. Des del 2013, agafa el tren cada dia i torna a mitja tarda o al vespre. “El TAV és còmode, i el fet de saber que tens el teu propi seient i que no has d’estar alerta, com seria el cas d’anar en cotxe, ajuda a arribar bé a treballar i a arribar relaxat a casa. Pots llegir, repassar el correu i fins i tot veure un capítol d’una sèrie que t’has descarregat”, explica divertit.

Altres passatgers són més nous en l’hàbit d’agafar el tren, però no han dubtat a l’hora de triar anar i tornar cada dia. És el cas de molts estudiants que, en comptes d’escollir quedar-se a viure a Barcelona per poder arribar a temps a la facultat, han optat pels abonaments existents i fer el viatge diari fins a Barcelona: “Buscar pis em sortia molt car. Així, al vespre torno a ser a casa i això em facilita l’estudi”, explica l’Anna, una estudiant gironina.

280.000
persones han viatjat aquest any en la línia Caldes-Barcelona.
225.000
viatges s’han fet aquest any en la línia que uneix Sils i Barcelona.
50.000
passatgers té la línia d’alta velocitat entre Girona i Figueres.
660.000
clients té la línia Figueres-Barcelona, 400.00 del TAV i 260.000 dels regionals.

 

 

 

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.