logo

Vegeu la notícia a delCamp.cat

Consideren que el Camp de Tarragona necessita una millora de la xarxa ferroviària per respondre a les necessitats actuals

La manca d’inversió en la estació ferroviària de la ciutat de Tarragona ha comportat un deteriorament important en aquestes instal·lacions. En aquest marc, Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa han presentat les seves propostes en infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona, de cara a la propera legislatura. Consideren que la millora en profunditat de la xarxa ferroviària resulta imprescindible, tant pel desenvolupament sostenible de la ciutat de Tarragona com per a la mobilitat de la població de tota l’àrea urbana. A més, reclamen un ferrocarril adaptat a les necessitats de les persones, que doni un servei de qualitat i que sigui respectuós amb el medi ambient.

Estació de tren de la ciutat de Tarragona

Estació de tren de la ciutat de Tarragona G.M.

El secretari general de la formació ecososialista, Joan Herrera, ha manifestat que l’estat actual de l’estació de tren de Tarragona és un “exemple de com no s’han de fer les coses”. I és que ha explicat que per aquesta estació hi circulen més d’un milió de passatgers cada any, mentre que per l’estació d’Alta Velocitat del Camp de Tarragona, només ho fan 84.000 persones. Herrera, ha remarcat que, en matèria d’infraestructures, des d’ICV es vol prioritzar el ferrocarril convencional, així com la mobilitat de les realitats metropolitanes.

Arga Sentís, cap de llista d’ICV per Tarragona, ha apuntat que, des de fa temps, “s’han prioritzat les inversions en Alta Velocitat, la qual cosa ha suposat un oblit del ferrocarril convencional, que és el que més gent agafa per a poder estudiar o treballar”. A tall d’exemple, Sentís ha assegurat que l’estació de Tarragona ocupa la tercera posició en el rànquing d’activitat a Catalunya. La cap de llista tarragonina considera que s’ha de fer un canvi de prioritat i s’ha de reivindicar un ferrocarril que “doni resposta a les necessitats reals i que representi una alternativa real al cotxe”.

Per tot això, ICV proposa que es millorin els serveis dels trens regionals, augmentant les freqüències i la disponibilitat de places, així com renovar i modernitzar els vehicles i construir noves estacions a tota l’àrea tarragonina per millorar l’accessibilitat del tren. També proposen la construcció d’un intercanviador d’eixos al Baix Penedès per fer possible l’arribada de trens de llarg i mitjà recorregut a Tarragona ciutat i la reobertura de la línia Reus – Roda de Berà per alliberar el pas de transport de mercaderies pel centre de la ciutat.

ICV també ha volgut valorar l’estudi informatiu del TramCamp. La número u dels ecososialistes a la demarcació de cara a les properes eleccions autonòmiques, Hortènsia Grau, ha dit que presentaran al·legacions al projecte, per tal de millorar els recorreguts, els traçats i les freqüències, per tal que aquest servei “sigui més eficaç i eficient”. Grau ha destacat que el TramCamp ha de permetre un ús més sostenible del transport que “articuli la segona àrea metropolitana de Catalunya”, ja que si s’aconsegueix, “moltes de les disputes estèrils sobre la capitalitat entre Tarragona i Reus se solucionarien”.

Herrera reclama unitat per defensar Catalunya

Joan Herrera ha aprofitat la seva visita a Tarragona per anunciar propostes de cara a les properes eleccions. Exigeix que es compleixi tot l’Estatut i que es faci realitat tot allò que va votar el poble de Catalunya. També demana una reforma de la Constitució, per tal que hi hagi un federalisme plurinacional a l’Estat. D’altra banda, ha criticat la postura de CiU. Diu que Artur Mas fa declaracions molt pujades de to, però que al final sempre acaba salvant el Govern de Zapatero. Amb tot, demana unitat a tots els partits catalans per defensar Catalunya.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.