logo

La formació ecosocialista critica els dos accidents produïts a Tarragona

La notícia a Reus Digital 14 de febrer de  2011

ICV considera prioritària l’execució del ‘by pass’ de l’antiga línia ferroviària Reus-Roda, per tal de fer passar per aquí els trens de mercaderies. La primera fase d’aquest projecte està aprovada al Pla Nacional d’Infraestructures, gràcies a l’aportació d’ICV, tot i que encara no s’ha executat. La formació ecosocialista ha insistit en la recuperació de la línia Reus-Roda arran dels dos accidents produïts en poques hores al sistema ferroviari de Tarragona, uns fets que han evidenciat “la precarietat” d’aquestes infraestructures.

El primer dels incidents es va produir la matinada de dijous passat, quan un tren de mercaderies va descarrilar al costat de l’estació de Tarragona. El segon s’ha produït aquest diumenge al matí, en incendiar-se un núvol de gas per la topada d’un tren amb la catenària. Segons ICV, es tracta “d’esdeveniments no gaire afalagadors per als ciutadans, ja que per aquesta via hi circulen diàriament trens amb mercaderies perilloses”.

La cap de llista d’ICV a Tarragona, Arga Sentís, ha reclamat recuperar la via de Reus a Roda, com a camí alternatiu per al pas de mercaderies. “Les vies existeixen. Només cal voluntat política”, assenya Sentís, qui creu que la “prevenció per salvaguardar” la integritat de les persones està per damunt de l’actual situació de crisi econòmica.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.