logo

La notícia a diaridetarragona.com 11/03/2016

 

La puntualitat mitjana dels Regionals de Terres de l’Ebre està per sota del 50%

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, s’ha unit amb els alcaldes de l’Ebre per reclamar al Ministeri de Foment que inverteixi en el corredor Móra-Reus-Tarragona de la R15 els 23 milions d’euros que preveu el Pla d’Actuacions Prioritàries 2014-2016.

En concret, el pla, pactat amb el Govern espanyol en 2013, preveu cinc actuacions d’adequació i millora de la via i de les instal·lacions elèctriques per valor de 23 milions, el que permetria revertir el 49% de fiabilitat que té actualment la R15, ha informat la Conselleria en un comunicat aquest divendres.

Rull ha considerat inacceptable que els serveis de Regionals tinguin una puntualitat mitjana del 58%, si bé en el cas de Terres de l’Ebre aquesta xifra se situa per sota del 50%: “Sense fiabilitat no podrem millorar ni l’oferta ni el servei”.

 Aquest compromís s’ha establert a una reunió que el conseller ha mantingut amb els consells comarcals de Ribera d’Ebre, Priorat, Terra Alta i els alcaldes de Móra d’Ebre i Falset, en què s’ha abordat la fiabilitat de la R15, que connecta Barcelona amb Riba-roja d’Ebre passant per Tarragona i Reus i que ofereix serveis de Regionals, Regional Exprés i Catalunya Exprés.

La demanda d’aquesta línia ha augmentat els últims anys, passant de 6.989 passatgers el 2011 a 7.363 el 2014, si bé la puntualitat s’ha vist afectada en els dos últims anys per la inclusió de limitacions temporals de velocitat en el recorregut, obtenint un 49% el 2015.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.