logo

La notícia a diaridetarragona.com 05/12/2014

S’allargaran les andanes i se suprimiran les barreres arquitectòniques. El cost serà de 584.000 euros

 

El Ministeri de Foment ha adjudicat les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Torredembarra que tindran un cost de 584.306 euros. Aquesta actuació consistirà, principalment, en la millora de l’accessibilitat de les andanes, en les quals es perllongarà la seva longitud útil fins als 200 metres, i en la supressió de les barreres arquitectòniques. L’andana de la via 1 s’ampliarà en el costat Barcelona i el de la via 4 pel costat Tarragona. Així mateix, s’unificarà l’altura de les dues andanes fins als 68 centímetres sobre la cota de carril, la qual cosa facilitarà un accés més segur i còmode als diferents tipus de material mòbil que tenen parada comercial en l’estació.

 Les obres adjudicades per Adif també preveuen l’homogeneïtzació de la vora de les andanes amb la col·locació d’una franja de seguretat en els extrems, una banda groga per indicar la proximitat de la vora i paviment adaptat per als invidents.

 Paral·lelament, s’executarà una nova rampa d’accés entre l’andana de la via 4 i la vorera del carrer, s’ampliaran les instal·lacions d’il·luminació i megafonia i es realitzaran operacions complementàries en les instal·lacions de seguretat, mitjançant la implantació de noves balises del sistema ASFA (Anunci de Senyals i Frenat Automàtic).

 A l’edifici de viatgers, es construiran nous lavabos públics que substituiran als actuals, situats en l’andana de la via 1 i que seran demolits, i es millorarà l’accessibilitat t per igualar-ho a la cota de carrer, la qual cosa possibilitarà l’eliminació del graó existent. Finalment, es reconfiguraran els accessos a l’andana de la via 1 i l’extrem del pas inferior que dóna al mateix.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.