logo

La notícia a laciutat.cat 10/10/2014

La proposta de la pdf.camp  respecte de la CONEXIÓ A L’ARBOÇ per millores en el servei de viatgers es compartida pel presidente de FERRMED, Sr. Amorós

 

Ferrmed, el lobby de pressió pel Corredor Mediterrani, ha denunciat aquest divendres que les obres del ‘tercer fil’ ferroviari entre el nus de Castellbisbal i el Port de Tarragona encara no han començat i el projecte acumula “un any de retard”. El seu president, Joan Amorós, ha titllat la situació d’”indignant”, ja que les obres estan adjudicades i licitades. Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha insistit a reclamar la “provisionalitat” del ‘tercer fil’. El regidor de Territori de l’Ajuntament, Carles Castillo, ha criticat que encara no hagin rebut cap resposta a la seva proposta de “mínims” per acceptar el projecte i ha amenaçat de “trencar relacions” amb Foment.

En la jornada dedicada al Corredor del Mediterrani, organitzada per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona a l’Antiga Audiència de la ciutat, els principals agents econòmics i institucionals del territori han denunciat el retard que acumula la infraestructura. En aquest sentit, el president de la patronal tarragonina, Josep Antoni Belmonte, ha lamentat que el projecte “no s’està fent amb la rapidesa que voldríem”.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet una defensa aferrissada del pes econòmic de l’eix Mediterrani i ha criticat el govern espanyol per “seguir marejant la perdiu” defensant el Corredor Central que, segons el batlle, “no es farà perquè no és viable i França no vol”. L’alcalde ha recordat que les empreses no poden esperar a la construcció del Corredor definitiu i que, per aquest motiu, s’ha acceptat el ‘tercer fil’, sempre que sigui provisional.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Territori i Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Carles Castillo, ha insistit que, acceptant el ‘tercer fil’, la ciutat se “sacrifica” renunciant a recuperar la façana marítima uns anys més. En aquest sentit, Castillo ha recordat que el consistori va fer unes propostes de “mínims” a Foment i que encara no han rebut resposta. “El proper pas serà trencar les relacions amb el ministeri si no ens dóna una resposta”, ha alertat.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, també s’ha alineat amb el parer de l’Ajuntament i ha defensat el caràcter provisional de la instal·lació ferroviària, ja que “no es pot renunciar a la solució definitiva”. Torres ha constatat que el Corredor del Mediterrani és un des eixos que concentren una major activitat econòmica, i ha criticat que el projecte del Corredor s’està concretant amb una “lentitud excessiva”.

El president de Ferrmed, Joan Amorós, ha insistit que l’àrea del Corredor Mediterrani concentra el 50% del PIB i el 60% de les exportacions de l’estat espanyol, amb la qual cosa esdevé “imbatible” des de tots els punts de vista. “És indignant que les inversions en aquest corredor es facin de manera tan escassa i amb demores tan palpables”, ha etzibat.

El representant del lobby de pressió pel Corredor Mediterrani ha recordat que la infraestructura té pendents de finalització les noves línies Nimes-Montpeller i Montpeller-Perpinyà, l’adaptació a l’ample internacional del tram entre Figueres i Portbou, la millora de les connexions viàries i ferroviàries al Port de Barcelona i la implantació del tercer fil entre Castellbisbal i València.

En aquest sentit, Amorós ha advertit que, actualment, hi ha un retard d’un any en les obres del ‘tercer fil’. Els treballs havien d’haver començat a finals del 2013, segons ha recordat el president de Ferrmed, però podria que no finalitzessin fins al 2017, ja que encara no han començat els treballs. Amorós també s’ha mostrat partidari de recuperar la línia Reus-Roda per a les mercaderies, esdevenint un ‘bypass’ per a la ciutat de Tarragona.

Joan Amorós ha avançat que el lobby Ferrmed està elaborant un informe detallat sobre la situació del tram Lió-Almeria del Corredor del Mediterrani, que es presentarà el gener de l’any vinent al Tribuna de Barcelona.

En la mateixa línia, el director de Planificació Portuària, Joan Borràs, ha recordat que les obres del ‘tercer fil’ fa un any que estan licitades i encara no han començat els treballs per la manca de “dotació pressupostària”. A més, ha advertit que amb els pressupostos de l’any vinent del govern espanyol tampoc es garanteix que el projecte avanci amb la rapidesa que demanda el sector empresarial. “La nostra preocupació és que hi ha empreses esperant el ‘tercer fil’”, ha insistit.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.