logo

La notícia a tercerainformación.es 05/12/2015

 

Domènech denuncia que PP, PSOE i CiU han afavorit un model de mobilitat que buscava el benefici de grans empreses i no del conjunt de la població.

Apostar perquè els 40.000 milions (4% del PIB) invertits en AVE vagin pel “tren de la majoria” les Rodalies i els regionals, impulsar el Corredor Mediterrani i del transport de mercaderies per ferrocarril i auditar les concessions d’autopistes han estat les principals propostes que han avançat el cap de llista d’En Comú Podem, Xavi Domènech, i la número 4 de la candidatura, Lucía Martin, que s’han desplaçat fins a Vilanova i la Geltrú, una de les poblacions més castigades en el tema mobilitat perquè té les autopistes més cares i la consideració de zona 4 per llançar les prioritats programàtiques de la candidatura.

“Espanya ha aconseguit ser un dels països més desiguals d’Europa i a la vegada tenir la xarxa ‘AVE més gran en temes relatius”, ha recordat Domènech que ha lamentat que “el somni de connectar el país amb el ferrocarril s’ha convertit en un malson de l’especulació”.

“Només la Xina supera la xarxa d’AVE que tenim Espanya en aquest moment”, ha lamentat el cap de llista d’En Comú Podem que ha criticat haver aconseguit “tenir aeroports sense avions, trens sense gent i autopistes que han de ser rescatades com les radials de Madrid”. “Hem viscut una bombolla irresponsable i una actitud política que buscava més beneficis privats que no pas el servei per la majoria”, ha posat de manifest Domènech que considera que PP, PSOE i CiU lluny d’apostar per un model basat en la inversió per al transport públic, han afavorit un model que ha buscat “el benefici per les grans empreses”.

Per tot plegat, Domènech ha assegurat que la candidatura que encapçala potenciarà el transport públic, les Rodalies i els regionals que utilitzen el 95% de la població i que fins ara només gaudeix del 5% de la inversió perquè també afavorirà a menys congestió de cotxes i menys contaminació, més facilitats per moure’s i més estalvi. “No pot ser que algú que està cercant feina tingui la preocupació de com pagar-se el bitllet cada matí”, ha assegurat.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.