logo

La notícia a diaridetarragona.com 02/02/2017

 

La plataforma Trens Dignes reclama que el servei sigui permanent i que es pugui viatjar també en sentit València

 

Finalment a partir d’aquest diumenge 5 de febrer els usuaris de tren de les Terres de l’Ebre podran utilitzar els Euromed per viatjar entre l’Aldea i Tarragona. Renfe i el Departament de Territori i Sostenibilitat han acordat el servei, previst inicialment per al 10 de gener.

El preu del bitllet senzill bonificat serà de 7 euros, el mateix que el dels trens de Regionals, i la resta de condicions d’accés seran les mateixes que les actualment establertes en els Euromed. El temps de trajecte entre l’Aldea i Tarragona amb els trens de llarga distància és de 45 minuts, davant de l’hora que es triga amb els Regionals.

Se satisfà d’aquesta manera una demanda dels usuaris,des que el passat mes de novembre els trens Euromed van tenir parada per primer cop a l’estació de l’Aldea. Es tracta d’un servei subvencionat per la Generalitat, pensat especialment perquè els usuaris puguin viatjar fins la capital catalana en menys de dues hores, davant de la situació i els retards que acumula habitualment la línia R16. Així, durant els primers tres mesos només s’han venut bitllets entre l’Aldea i Barcelona, de manera que els usuaris no podien pujar a aquests trens per anar a Tarragona, fet que ara s’ha solucionat. Però continuaran sense poder comprar bitllets Euromed des de l’Aldea per viatjar en direcció sud, cap a Castelló o València.

En els primers dos mesos i mig, gairebé 6.000 persones han utilitzat aquest servei. L’oferta és de quatre serveis d’anada i quatre de tornada de dilluns a diumenge. Les parades dels trens Euromed a l’Aldea complementen els serveis de Regionals de l’R16 de manera que l’oferta entre les Terres de l’Ebre i Barcelona és de 14 trens diaris per sentit.

Territori i Sostenibilitat assumeix el cost d’aquestes millores amb una aportació total de 2 milions d’euros anuals i es mantindrà fins que el Ministeri de Foment finalitzi les obres de la doble via entre Vandellòs i Tarragona.

Trens Dignes

La Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre-Priorat celebra l’ampliació del servei d’Euromed però lamenta que no inclogui també els recorreguts cap al sud. «Ens trobem amb que l’estació central del sud de les Terres de l’Ebre serveix només per viatjar cap al nord», denuncien.

Per a la plataforma, és inaudit que a un tren que s’atura a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa i que continua el seu recorregut cap a Castelló, València i Alacant, no es permeti l’accés als usuaris per fer aquest trajecte, en cap dels dos sentits.

El Departament de Territori argumenta que aquesta és una competència directa de Renfe i que des de la Generalitat només s’ha negociat l’Euromed en territori català, com a mesura provisional per pal·liar les continuades incidències del servei de rodalies i mitja distància.

Trens Dignes exigeix el desplegament complet del servei, entenent que cap al sud seria amb el preu habitual d’aquest tren, no bonificat.

La plataforma d’usuaris del ferrocarril també reivindica que aquest servei sigui permanent i no temporal, com apunta la Generalitat. «En tot cas, un cop enllestida la doble via entre Vandellòs i Tarragona i els serveis de regionals i mitja distància recuperen uns estàndards de qualitat i puntualitat acceptables, entendrem que l’Euromed recupere el seu preu comercial habitual (no bonificat com fins ara), però no admetrem que desaparegue el servei, després de que hagi costat vint anys que s’hi ature per primera vegada», afirmen.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.