logo

La entrevista a SER TARRAGONA 18/11/2014

Els combois del nou servei de Rodalies que cobreixen aquest recorregut porten una mitjana de cinc passatgers, segons denuncien les plataformes territorials de transport públic.

 

Les noves Rodalies de Tarragona tenen gairebé 700 usuaris diaris. De dilluns a divendres hi ha 55 freqüències de la línia RT1 que uneixen la capital del Tarragonès amb Vila-Seca i el Baix Camp. En total l’utilitzen 228 persones, una xifra que la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) considera insuficient, segons ha manifestat el seu portaveu, Carlos Montejano: “hi ha trens que fan llàstima, van buits i tan sols un viatger puja o baixa”. Apunta que el principal problema és que no s’ha fet un estudi de la demanda i que potser caldria reorganitzar la taula horària en funció de les necessitats dels viatgers.

“Cal un baixador a Bellisens”

Una altra de les mancances de les dues principals ciutats del Camp de Tarragona són les estacions, que queden allunyades del centre neuràlgic i dels punts amb més activitat. Per això es demana un baixador a Bellisens, proper a la zona de l’Hospital, de la universitat i del Tecnopark, per tal d’ampliar el ventall de possibilitats. Ja s’ha traslladat en més d’una ocasió davant de responsables de la Generalitat, i de fet demà dimecres hi ha una reunió per constituir una taula reivindicativa liderada per la Federació de Veïns i en la que també hi participaran la Universitat Rovira i Virgili, la mateixa Plataforma, el comitè d’empresa de l’Hospital de Sant Joan i d’altres col·lectius de la ciutat.

La RT2 és més utilitzada

678 viatgers utilitzen actualment les rodalies del Camp de Tarragona, vuit mesos després de la seva posada en marxa. La línia amb més trànsit és la RT2, la que va de l’Arboç fins a l’Hospitalet de l’Infant passant per Cambrils. 450 persones la utilitzen a diari. Tot i així es continua demanant una ampliació del servei, especialment des de Calafell i Cunit, que en queden al marge. També està pendent la cobertura de la zona nord, cap a Valls.

Cal inversió per renovar les estacions

Els edificis de les estacions de tren són un capítol a banda. Segons l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, les de Tarragona són les pitjors de tot Catalunya. Els problemes més comuns són la manca d’accessibilitat, de passos per no haver de creuar les vies i l’estat de deixadesa d’alguns edificis. Les estacions de la demarcació són les més malmeses, seguides per Lleida i les comarques de Ponent. Barcelona i Girona lideren el rànquing de les millors conservades. Segons Daniel Pi, portaveu de la Plataforma en Defensa del Transport Públic a Tarragona, “encara queda molt camí per recórrer. L’Administració no entén que les construccions del segle XX s’han d’adaptar a les necessitats actuals del segle XXI”.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.