logo

La notícia a elperiodico.cat 30/03/2017

Vageu també: elpais.com 30/03/2017  El Tribunal de Cuentas denuncia pagos indebidos de 133 millones en las obras del AVE

 

Un informe detalla sobrecostos, pagaments per treballs no realitzats i terminis incomplerts, segons avança ‘El País’

 

Més dades revelades sobre la corrupció en el traçat de l’AVE França. Un informe preliminar de Tribunal de Comptes denuncia una sèrie d’irregularitats en les obres de l’entorn de l’estació de La Sagrera (Barcelona) que arriben als 133,8 milions d’euros i que inclouen sobrecostos, pagaments per treballs no fets, terminis incomplerts i adjudicacions qüestionables, segons avança ‘El País’ aquest dijous.

Aquest informe és paral·lel a la investigació judicial que persegueix els responsables dels presumptes delictes comesos en aquestes obres i que van precipitar la detenció de 13 ex alts càrrecs d’Adif -empresa pública dependent de Foment- el juny passat pels suposats delictes de falsedat, malversació de cabals públics i suborn.

L’informe, que aquest dijous serà elevat per a la seva aprovació al ple de l’òrgan encarregat de fiscalitzar els comptes públics, destapa “greus incidències” en l’execució de set contractes per al desenvolupament d’aquestes obres d’alta velocitat, que es preveu que s’acabin el 2020 a la frontera amb França.

La investigació detalla que, per exemple, les obres dels accessos a l’estació de La Sagrera van ser pressupostades en 58 milions d’euros, però que l’abril del 2014, sis anys abans de la seva finalització previsat, ja s’havia pagat a la constructora 77 milions.

Les irregularitats van ser denunciades per l’anterior president d’Adif a la Fiscalia Anticorrupció el 2014, que, després d’una auditoria interna, alertava sobre pagaments indeguts de 84 milions d’euros en el traçat a la frontera amb França. El Tribunal de Comptes eleva ara aquesta quantitat a 133,8 milions.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.