logo

La notícia a diaridetarragona.com 06/11/2013

S’implantarà un servei de velocitat alta des  de la capital del Baix Ebre, amb trens Àlvia, quan estiguin a punt les obres pendents del Corredor Mediterrani.

 

El pla de mobilitat de les Terres de l’Ebre, per a la millora del transport públic, està en la seva darrera fase de redacció i estarà en marxa l’any vinent. Ahir es van donar a conèixer algunes de les principals mesures previstes, en una trobada a Tortosa del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, amb alcaldes i sectors socioeconòmics. Una de les principals mesures previstes i que respon a una demanda de les Terres de l’Ebre és la reducció del temps de trajecte ferroviari entre Tortosa i Tarragona i Barcelona. Això serà possible, segons Font, a partir del 2015 amb la implantació de la variant del Corredor Mediterrani amb ample internacional. Aquesta variant es connectarà amb la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona, mentre es crearà un servei especial des de l’estació de Tortosa amb trens Àlvia de velocitat alta. Tot plegat permetrà reduir en uns 40 o bé 50 minuts el temps del trajecte a Barcelona. Actualment, en un tren regional, el desplaçament entre Tortosa i Barcelona té una durada de vora 2 hores i 45 minuts. Pel que fa al trajecte a Tarragona, es reduirà en uns cinc o deu minuts perquè es connectarà la variant amb la línia Reus-Tarragona, a partir del tercer fil.[…]

Trens dignes

 

 Representants de la Plataforma Trens Dignes es van reunir ahir amb Font. L’entitat, que reclama precisament millores en els serveis de transport públic de l’Ebre, va valorar de forma satisfactòria la trobada i algunes de les mesures proposades. Amb tot, també van posar sobre la taula la necessitat d’aplicar factors de correcció en els preus dels trajectes, per garantir la igualtat entre els diferents territoris del país.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.