logo

La notícia a TARRAGONA21 08/03/2013

El director general de Transports de la Generalitat, Pere Padrosa, ha fet avui una crida a la convivència entre el sector turístic i el petroquímic davant la imminent arribada del tercer fil ferroviari, que ha de permetre la sortida de mercaderies del Port de Tarragona en el gran eix mediterrani que es dibuixa fins al nord d’Europa. El sector turístic es mostra recelós per quant no vol el tràfic de mercaderies per la línia de la costa. Amb la nova infraestructura hi discorreran més trens.

“No podem tenir una visió reduccionista, de poble o de comarca, cal aixecar la vista i tenir una visió de futur que ens connecti amb el món real”, ha dit Padrosa davant un auditori format per autoritats polítiques i empresaris reunits a la Cambra de Comerç dins el cicle de conferències ‘Bon dia Tarragona’.

Padrosa ha demanat que la societat civil de Tarragona aporti les seves propostes per fer millores a la nova infrastructura, donat que presentarà problemes d’impacte. Ha assenyalat que el nou vial necessitarà aplicar millores com pantalles reductores de soroll o mesures per pal·liar l’impacte visual, per no molestar el sector turístic. Al respecte, ha reclamat que “el sector sigui possibilista i no demani coses que no es poden fer, des del punt de vista econòmic i sostenible”. Així, la clau és que s’aplicaran millores que tinguin un termini raonable d’amortització.

El director general ha reiterat nombrosos cops que el tercer fil serà “temporal”. Ha preferit usar aquest terme i no “provisional”.

Altrament, el director general ha apostat perquè els ports de Tarragona i Barcelona treballin junts, tot i que “no és necessari que es fusionin”, com sí succeeix en altres grans ports del nord d’Europa.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.