logo

La notícia a diaridetarragona.com 12/06/2018

Insta a la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat a potenciar el transport públic i que sigui més sostenible

 

Vegeu també:

tac12.tv

naciodigital.cat

diarimes.com

……………..

El Síndic s’ha pronunciat i ho ha fet en contra del posicionament del alcaldes que defensen el desmantellament de la vía de la costa entre l’Hospitalet de l’Infant i PortAventura, tan bon punt es posi en funcionament el Corredor del Mediterrani. Després de rebre prop de 200 queixes, aquest organisme ha estudiat el cas i ha emès una resolució en la que “insta el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat per tal que, conjuntament, cerquin la millor solució tècnica per convertir l’actual línia ferroviària en una infraestructura de transport públic intermunicipal (tren-tramvia)”.

Aquest organisme assegura que el desmantellament d’aquesta infraestructura, que podria ser reutilizada per garantir la mobilitat amb el mínim d’efecte negatiu per al medi ambient, vulneraria el dret a la mobilitat. En aquest sentit,  sol·licita que  es promoguin polítiques de transport i de comunicació “basades en criteris de sostenibilitat i que fomentin la utilització del transport públic”. A més, demana a totes les adminitracions que “adoptin mesures en matèria de transports i mobilitat encaminades a reduir la vulnerabilitat i les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle”.

El Síndic assegura també que aquest assumpte hauria de figurar entre els temes prioritaris en l’agenda que s’ha de tractar entre ambdós governs.

Als ajuntaments de Cambrils i Salou, els recorda que han de defensar davant el Ministeri de Foment el projecte de condicionament tren-tramvia de l’actual línia ferroviària. A més els diu que han de participar en la determinació, abans del seu establiment i juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona, de les condicions d’integració del sistema tramviari i, que han de sol·licitar un informe del  Programa de planejament territorial, un cop aprovats inicialment els plans urbanístics d’iniciativa municipal.

El Síndic ha estudiat el tema arrel de les queixes presentades per les plataformes en defensa del transport públic (PTP i PDF.Camp), i de la secció sindical UGT d’Adif i Renfe. Aquests s’han mostrat en contra del desmantellament de la via, que és l’opció que defensen els ajuntaments junt amb la Generalitat.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.