logo

La notícia a reusdigital.cat 02/10/2014

 

Gerra d’aigua freda a les aspiracions de Reus de tenir una connexió amb el tercer fil. Almenys així s’interpreta del fet que els pressupostos de l’Estat per 2015 no incloguin cap partida destinada a aquestes obres, segons ha alertat, aquest dimecres, el diputat del PSC al Congrés, Francesc Vallès. Cal tenir en compte que el ministeri de Foment s’havia compromès a incloure una partida per l’obra, de cara l’any que ve, en una reunió celebrada el passat mes de febrer a Madrid, i amb la presència de l’alcalde, Carles Pellicer, i la primera tinent d’alcalde, Alícia Alegret.

Les úniques inversions previstes als pressupostos, segons el PSC, són un projecte de 2,8 milions d’euros per millorar l’accessibilitat de l’estació de trens, l’ampliació de les andanes, la rehabilitació del pas inferior i la renovació de la il·luminació, així com 1,6 milions d’euros destinats a l’Aeroport de Reus. En el primer cas, Vallès assegura que el projecte prové del 2008, del govern de Zapatero, és a dir, que arriba amb retard, i en el segon, que 950.000 euros van destinats a pagar les expropiacions que es van realitzar per tirar endavant el Pla Director de les obres.

El baixador de Bellissens? (vegeu també: reusdigital 01/10/2014)

Vallès també ha indicat que no apareix com a inversió el tan volgut baixador de Bellissens, després que el plenari aprovés una moció de suport a aquesta infraestructura, ni tampoc cap diner per a la estació intermodal. “El balanç general no pot ser més decebedor. La legislatura s’acaba, la inversió ha estat nul·la, tant pel que fa a les inversions de l’Estat a Reus, com per les gestions del govern local per aconseguir-les”, ha indicat Vallès, qui ha ressaltat que l’única inversió prevista “és fruit d’un acord tancat l’any 2008”.

El diputat també ha dit, respecte la inversió a l’Aeroport, que això “no és una inversió estratègica, més aviat és una broma que no millorarà la competitivitat de l’Aeroport”. El diputat ha recordat les darreres dades de passatgers, que indiquen que el més d’agost es van perdre 162.000 usuaris, pels 627.000 perduts en el que va d’any.  “Què ha fet el govern de Reus per posar remei a aquesta situació? –s’ha preguntat- reclamant la necessitat de buscar fórmules urgents per dinamitzar “un dels elements que han de servir per rellançar la ciutat al món”.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.