logo

Alícia Alegret destaca la necessitat de posar en marxa una àrea de rodalies per millorar el servei ferroviari al Camp.
La notícia a Reus Directe 05/04/2011 –
Alicia Alegret i Rafael Luna

Rafael Luna i Alicia Alegret. (Arxiu ACN)

La Oficina Parlamentària del PPC a Tarragona, de la qual formen part els diputats Rafael Luna, Joan Bertomeu i Alícia Alegret, ha presentat una proposta de resolució per instar al Govern de la Generalitat a posar en funcionament l’àrea de rodalies del Camp de Tarragona. Els diputats populars consideren que les comarques del Camp tenen un volum de població suficient –amb ciutats com Tarragona i Reus, amb més de 100.000 habitants, o Cambrils i el Vendrell, amb més de 30.000- per dotar-les d’aquest servei ferroviari.

La diputada del PPC i candidata a l’alcaldia de Reus, Alícia Alegret, ha destacat que, actualment, en aquesta zona funcionen trens regionals, que ofereixen “una inferior qualitat del servei pel que fa a les freqüències de pas dels trens”. “Cal posar en marxa les rodalies al Camp, perquè facilitaria la mobilitat a la zona i milloraria la qualitat de vida dels ciutadans, que ara tenen una oferta reduïda d’horaris de transport ferroviari”, ha manifestat.

A més, el PPC ha ressaltat que la posada en funcionament del servei no suposaria una elevada inversió i es podria fer ràpidament, ja que RENFE disposa d’unitats de rodalies sense servei a l’estació de Sant Vicenç de Calders, que no s’utilitzen perquè es van incorporar noves unitats. D’aquesta manera, la seva posada a punt no seria costosa i es podria fer als tallers de RENFE de Vilanova i la Geltrú. Així, el servei de rodalies “podria arribar ràpidament i, més endavant, es podrien incorporar nous trens”, ha manifestat Alícia Alegret.

La diputada ha recordat que diferents eines de planejament, com el Pla Territorial del Camp de Tarragona o el Pla d’Infraestructures de Transport de Catalunya contemplen la creació d’una àrea de rodalies al Camp. “Ara és un bon moment per donar un millor servei ferroviari als ciutadans del Camp de Tarragona”, ha afegit.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.