logo

La notícia a diariara.cat 06/05/2015

 

Foment diu que el pla de Rodalies a tot l’Estat suposarà una inversió de 1.257 milions, dels quals quasi 400 seran per Catalunya: els 306 per millorar la xarxa, i els 90 des desdoblament parcial de la R3 fins a Vic

 

vegeu també:

diaridetarragona.com 06/05/2015:

Trens Dignes reclama millores al servei ferroviari de l’Ebre abans de l´estiu

 

elperiodico.cat 07/05/2015

Foment xifra en 400 milions la inversió per millorar Rodalies

 

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat aquest dimecres una inversió de 1.257 milions d’euros en un pla de millora del servei de Rodalies, que serà la més gran que es farà en aquest transport ferroviari des de la seva posada en marxa fa dues dècades.

El problema d’aquest anunci per a Catalunya és que d’aquests diners, a les Rodalies catalanes només li toques prop de 400 milions, que la ministra ja va anunciar i prometre la tardor del 2013: els 306 per millorar la xarxa, i els 90 des desdoblament parcial de la R3 fins a Vic.

El pla s’executarà en un termini de tres anys i té com a objectiu millorar el servei que es presta a 18 ciutats per tal de guanyar 22 milions de passatgers nous

En aquest sentit, Foment, a través d’Adif i Renfe, destinarà la inversió a modernitzar els trens, millorar les estacions, suprimir passos a nivell i optimitzar els sistemes d’informació als viatgers aplicant les noves tecnologies perquè comptin amb dades del servei en temps real.

La ministra també ha indicat que a partir del juny ja es començarà a prestar servei de ‘wifi’ gratuït a les estacions de Rodalies, començant per les de Getafe (Madrid) i Plaça de Catalunya a Barcelona.

De la inversió total prevista en el pla, Adif aportarà 1.000 milions d’euros i Renfe els 257 milions restants, segons ha detallat Pastor en la seva intervenció en el ‘Fòrum Cinco Días’.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.