logo

23042013 El Diari, El pla de retallades de RENFE,,,

Les estacions riberenques perdran una connexió amb Saragossa i els veïns de la Pobla el tren més utilitzat a Barcelona. Els alcaldes ebrencs afectats reclamaran a la generalitat el seu ajut per evitar la supressió projectada.

El pla de retallades de les rutes de mitjana distància dissenyat per Renfe i que s’ha de posar en marxa a l’estiu  preveu la supressió de fins a quatre serveis diaris que connecten la Ribera d’Ebre amb l’Aragó. Així ho assegura el sindicat CGT després de rebre informació  directa dels responsables de l’empresa.

D’una banda, s’eliminarà el tram entre Móra la Nova i Casp de dos serveis diaris, el que surt de la població riberenca a les 07.10 hores i el que ho fa des de Saragossa Delicies a les 20.45 hores. El tren cobreix la línia entre Saragossa i Móra la Nova i amb la retallada ho farà només fins a Casp.  Les estacions riberenques,  algunes del Baix Aragó i la de la Pobla de Massaluca són les perjudicades. Ara hi ha quatre serveis més que cobreixen el trajecte entre Móra la Nova i Saragossa.

En segon terme, Renfe suprimirà el tram de Riba-roja a Casp de dos trens diaris amb origen i destí a Barcelona Sants. Les afectades són estacions del Baix Aragó i sobretot la de la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta. Ahir, el seu alcalde, Joan Lluís Cuadrado, es mostrà sorprès i visiblment preocupat per la decisió ja que suprimeix el servei més utilitzat pels seus veïns. «Estem parlant del tren de les 07.48 hores direcció a Barcelona. Dels tres que tenim  és el que més utilitzen els veïns per desplaçar-se a Tarragona o a Barcelona», assegurà al Diari.

Cuadrado recordà que el consistori finança un servei de minibús des del nucli fins a l’estació, situada a uns quilòmetres de distància, que les connexions per carretera amb Riba-roja són pèssimes i  Móra la Nova es situa a més de 40 quilòmetres.

Així les coses, avui mateix trametrà un escrit de queixa a la Generalitat on demanarà  la no supressió d’aquest servei i recordarà que l’estació de la Pobla de Massaluca-Faió és la primera de Catalunya i no la Riba-roja d’Ebre, com sembla considerar Renfe.

L’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, al seu torn, evidencià la seva preocupació per la progressiva reducció de serveis ferroviaris a la comarca. Apuntà, en aquest sentit, que ha sol·licitat una reunió amb el director general de Transport del Govern, Ricard Font, per abordar la política de retallades de Renfe.

http://www.diaridetarragona.com/ebre/076581/pla/retallades/renfe/eliminar/quatre/serveis/ribera/larago

 

Vegeu també:

http://www.diaridetarragona.com/ebre/076612/pobla/recorda/molts/vens/utilitzen/tren/renfe/suprimir

L’alcalde de la Pobla de Massaluca, Joan Lluís Cuadrado, va enviar ahir una carta amb caràcter urgent a la Generalitat de Catalunya i al Consell Comarcal de la Terra Alta advertint que el pla de retallades de Renfe de les rutes de mitjana distància afecta molt negativament al municipi.

Segons les dades ofertes pel sindicat CGT després de rebre informació directa dels responsables de Renfe, a partir de l’estiu es suprimirà el tram de Riba-roja d’Ebre a Casp de dos trens diaris amb origen i destinació a Barcelona Sants. Les estacions afectades són algunes del Baix Aragó i, sobretot, la de la Pobla de Massaluca-Faió.  

En el cas de l’estació de la Terra Alta, la primera de Catalunya venint d’Aragó, deixaria d’aturar-se el tren de les 07.48 hores direcció Tarragona i Barcelona. […]

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.