logo

La notícia a cat.elpais.com 05/09/2016

 

La Plataforma Trens Dignes denuncia que els usuaris perden el dret al reemborsament dels bitllets

 

L’entrada en vigor dels controvertits nous horaris de la línia R16 no ha servit per evitar els retards. Malgrat l’estratègia pactada per Adif i la Generalitat per allargar el temps dels trajectes entre Barcelona i les Terres de l’Ebre i maquillar així els crònics retards, els combois han seguit acumulant demores. La mateixa Renfe ha publicat que en pràcticament la totalitat dels viatges de la línia els trens circulen impuntuals.

El primer tren, que surt de Tortosa a les sis del matí, tenia fins ahir l’hora d’arribada prevista a Barcelona-Estació de França a les 8.23, però el nou horari recull que el trajecte finalitza a partir d’ara a les 8.52. Gairebé tres hores per completar un recorregut que no arriba als 200 quilòmetres de distància. Malgrat la prolongació horària, el tren ha arribat a l’Estació de França tres minuts tard. El segon tren del dia, que sortia a les 7.48 i que des d’avui avança l’horari a les 7.46, ja acumulava quatre minuts de demora al seu pas per l’estació de Tarragona.

En sentit invers les coses tampoc han anat gaire millor. El Regional Exprés que sortia de Barcelona cap a Tortosa a les 9.13 ha arribat a la capital de les Terres de l’Ebre amb més de cinc minuts de retard sobre el nou horari ja degudament allargat. Segons la previsió antiga, el retard hauria estat de més de 20 minuts.”Els retards segueixen i l’única cosa que canvia és que ara no ens retornaran l’import”, denuncia Montse Castellà, de la Plataforma Trens Dignes. Castellà relata que Renfe té el deure de reemborsar el preu del bitllet a partir del quart d’hora de retard sobre el que marca l’horari. En aquest sentit, els nous horaris allargats minven la capacitat de l’usuari de reclamar una indemnització.

De les 19 connexions diàries que hi ha entre les Terres de l’Ebre i Barcelona, 16 han vist retocat l’horari. El conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, assegurava en una entrevista a Catalunya Ràdio que l’allargament de la durada dels trajectes a la R16 per estandarditzar els retards havia de servir “per garantir que els trens surten a l’hora”. En relació amb aquestes manifestacions, Adif i la Generalitat presenten la incorporació de les dilacions als horaris com una mesura necessària perquè l’usuari sàpiga a quina hora exacta passa el tren i en quin moment arribarà a la destinació. El Departament de Territori manté que, de mitjana, els temps dels trajectes incorporen vuit minuts addicional i assenyala que és una mesura “provisional” a l’espera que Adif acabi l’execució de tres trams d’obres que, a mitjà termini, revertiran en una retallada dels temps del viatge.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.