logo

La notícia a tottarragona.cat 17/06/2013

Segons va avançar TV3, hi haurà servei de Rodalies Renfe a Girona, Tarragona i Lleida que connectarà més els municipis amb la seva capital. Així consta en el nou contracte de Rodalies per als pròxims dos anys, que han firmart aquest dilluns la Generalitat i el Ministeri de Foment. No seran els únics requisits que haurà de complir la companyia. També haurà de millorar la puntualitat i la qualitat si no vol rebre sancions.

El contracte de Rodalies 2014-2015 que aquest vespre firmaran la ministra Ana Pastor i el conseller Santi Vila té una dotació de 160 milions d’euros i suposarà la creació de les Rodalies de Girona, Tarragona i Lleida, de manera que es dotaran amb freqüències pròpies de Rodalies trajectes com Blanes-Girona, Reus-Tarragona o Cervera-Lleida. La lletra del contracte inclourà també un sistema de penalitzacions i incentius a la Renfe en funció dels objectius i de criteris com la puntualitat, la qualitat del servei, l’accessibilitat a les instal•lacions i l’atenció al client en temes com la informació o la llengua.

L’acord també farà que el Ministeri d’Hisenda assumeixi el dèficit d’explotació de la Renfe, d’uns 100 milions d’euros, que, sense el contracte firmat, obrien la porta al fet que la companyia els reclamés a la Generalitat.

D’aquesta manera, quedarà garantida l’estabilitat del servei de Rodalies de Catalunya com a mínim fins a l’any 2015, i a partir d’aquesta data la Generalitat es reserva la facultat d’adjudicar-lo a qualsevol altre operador que ofereixi condicions més bones, com podria ser l’operador dels ferrocarrils francesos, tal com va suggerir fa unes setmanes el president Mas durant la seva visita a París.

vegeu també:

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/655854-pau-amb-renfe-per-165-dels-3635-milions-pendents.html

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/655723-girona-tarragona-i-lleida-tindran-el-seu-propi-servei-de-rodalies.html

http://www.eleconomista.es/catalunya/noticias/4917818/06/13/El-Govern-y-Renfe-cierran-el-acuerdo-sobre-Rodalies-con-una-inversion-de-165-millones-hasta-2015.html

http://www.abc.es/local-cataluna/20130618/abci-generalitat-podra-apartar-renfe-201306172215.html

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.