logo

[La notícia a El Punt]

El secretari per a la Planificació Territorial de la Generalitat, Oriol Nel·lo, va recordar ahir que «el Ministeri de Foment està perfectament al corrent del contingut del pla territorial parcial del Camp, ja que li ha estat tramès en les dues fases d’informació pública, i se li ha explicat».

Dilluns, en una reunió amb una delegació de la Cambra i l’Ajuntament de Tarragona, alts càrrecs de Foment i Adif havien assegurat que no coneixien la proposta de bypass per a l’alta velocitat entre el corredor mediterrani i la línia del TAV, fet que va causar sorpresa. Nel·lo anava més enllà ahir, i es mostrava «convençut que la proposta de bypass inclosa al pla territorial –per Tamarit– ofereix una solució tècnicament i jurídicament viable, no és més cara que altres possibilitats i té un alt nivell de consens territorial», característiques que, segons ell, fan que sigui «una bona porta d’entrada» perquè l’Estat l’adopti com a bona. «Hi haurà un procés de converses amb moltes anades i vingudes, però les decisions no són d’un sol moment, sinó fruit de concertacions amb altres administracions, i estem en el bon camí», confia.

Al matí, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, justificava a Tarragona Ràdio la seva absència dilluns a Madrid en el fet que havia de quedar-se «al peu de canó preveient tots els efectius d’emergència per si haguessin calgut» davant una hipotètica nevada. Segons ell, a més, aquesta no era «la gran reunió», ja que el govern plantejarà la qüestió a Foment, que «sempre és reticent», quan hagi aprovat el pla director urbanístic de l’àmbit central del Camp, previst per a l’abril. Alejandro Fernández (PP) creu que amb l’excusa «indescriptible» del temporal –«absoluta mentida»–, l’alcalde «ha perdut el nord», i es pregunta «com és possible que no hagi traslladat de manera clara» el model ferroviari que vol la ciutat.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.