logo

La notícia a diaridetarragona.com 23/01/2016

Es va habilitar un servei alternatiu de transport per carretera amb autobús per cobrir aquest tram de la línia R15 de Rodalies a la Ribera d’Ebre

 

Un tren de mercaderies va descarrilar ahir al migdia a Ascó i va obligar a interrompre la circulació ferroviària entre Flix i Móra la Nova, segons va informar Renfe. L’incident va tenir lloc a la sortida d’Ascó, pels volts de tres quarts de dotze del migdia, quan, per causes que no se saben, els últims vagons del tren, de l’empresa logística Transfesa i que transportaven productes d’una empresa alimentària, van sortir de la via sense que es produís cap ferit. El comboi transportava contenidors i anava en direcció a Flix i, segons Adif, almenys sis vagons van descarrilar. Fins al lloc s’hi van desplaçar tècnics d’Adif i de Transfesa, que treballaven ahir a la tarda per treure de la via el tren accidentat i valorar els danys que ha causat a la via i al sistema d’electrificació. De moment se sap que a causa del descarrilament s’han vist afectats sis pals de la catenària i quan es retiri el material es podran valorar els danys a la via.

Per facilitar la mobilitat dels viatgers de la línia R15, en aquest tram Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera amb autobús. Els trens afectats per aquesta incidència circulaven amb almenys 30 minuts de retard. Per ara, Adif no té previsió de quan es podrà restablir la circulació de trens en aquest tram, que és de via única. Adif també ha manifestat que quan es procedeixi a la retirada del material es podrà fer una previsió pel restabliment dels servei en aquest punt.

L’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, va estar en permanent contacte amb Adif, des d’on el van informar del que va succeir i de l’estat de la infraestructura.

Es tracta del segon descarrilament d’un comboi de mercaderies a la línia R15, a la comarca de la Ribera d’Ebre, en menys d’un mes. L’anterior va tenir lloc el passat 31 de desembre, després que el comboi topés amb la paret d’un túnel de la via, al terme de Móra la Nova.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.