logo

La notícia a diaridevilanova.cat 30/10/2015 

Vegeu també rtvelvendrell 29/10/2015

Notícies en xarxa, edició matí 28/10/2015 (min 43’30) Escolteu   al portaveu de la pdf.camp

 

El Consell Comarcal del Baix Penedès està decidit a lluitar per tal que l’intercanviador de trens es faci a l’Arboç. L’organisme vol apostar pel territori, i sobretot per la seva futura projecció empresarial, i ho fa presentant les al·legacions a Foment sobre l’Estudi de Rendibilitat del Projecte de connexió entre la xarxa ferroviària convencional i la Línia d’Alta Velocitat. Segons apunta la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ‘no es pot deixar perdre aquest tren’, ja que suposarien ‘oportunitats de negoci per la comarca’.

Si prosperés aquesta opció, l’Arboç seria el punt on els trens podrien continuar circulant amb ample de via europeu. Una oportunitat pel transport de mercaderies i també de passatgers, com apunta l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans.
El doctor en geografia, Jaume Casañas, creu que si l’intercanviador es posa a La Secuita, ‘significarà que l’estació de Sant Vicenç de Calders perdria els trens de mitja distància que hi circulen’, amb el qual només rebria les línies de Rodalies de Barcelona i Tarragona. Trens de mitja distància com l’Euromed o el Catalunya Exprés ja no circularien per aquesta via.
Més arguments a favor de l’intercanviador són, segons la presidenta del Consell, ‘l’estalvi econòmic i de temps que tindrien els trens’.
Un cop lliurades les al·legacions per part del Consell Comarcal, el Ministeri de Foment les tindrà sobre la taula abans de donar per bo l’estudi informatiu de la connexió entre la xarxa convencional i la Línia d’Alta velocitat, que també podria fer-se a Subirats-Vilafranca. No obstant, el Ministeri no confia en aquestes ubicacions al·legant ‘insuficient massa de viatgers’.
Tant el Consell Comarcal baixpenedesenc com alguns ajuntaments que recolzen aquesta petició confien que el lloc on s’ubiqués l’intercanviador podria comptar a la llarga amb una estació per a passatgers.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.