logo

La notícia diaridigital.tarragona21.com 30/11/2016

 

La comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha aprovat avui per unanimitat la Proposició No de Llei (PNL) d’En Comú Podem que insta al Govern espanyol a impulsar i prioritzar el Corredor del Mediterrani, un projecte clau per al desenvolupament econòmic dels territoris de l’arc mediterrani. Així, tots els grups han donat suport a la iniciativa que ha defensat el diputat d’En Comú Podem Fèlix Alonso, el diputat d’Unidos Podemos Sergio Pascual (Andalusia) i la diputada d’Unidos Podemos Rosana Pastor (País Valencià).

Fèlix Alonso ha defensat que aquest projecte ferroviari permetrà passar d’una connexió radial de l’Estat a una en xarxa” i que el Corredor del Mediterrani “és una columna vertebradora del desenvolupament econòmic i social”. Per aquests motius, el diputat d’En Comú Podem ha assegurat que “necessitem que el corredor superi tots els obstacles i sigui una realitat per no quedar despenjats”.

El text aprovat per tots els grups parlamentaris insta a “desenvolupar el Corredor Mediterrani, línia estratègica segons la Unió Europea, amb la col·laboració de les Comunitats Autònomes de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Múrcia i Andalusia. Totes les forces polítiques han estat d’acord en designar un coordinador tècnic al Ministeri de Foment encarregat de dirigir i supervisar que les obres del projecte es desenvolupin correctament.

També, la PNL recull que la futura Oficina Nacional d’avaluació ha de definir les inversions que s’han de fer i els calendaris d’execució, prioritzant aquelles actuacions que tinguin un major retorn per l’activitat econòmica. Aquesta priorització s’ha d’establir tenint en compte les opinions dels operadors de transport ferroviari, empreses industrials i logístiques, ADIF, Ports de l’Estat i les Comunitats Autònomes afectades.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.