logo


Una de les propostes reincorpora el trànsit de passatgers al traçat Reus-Roda.

El Punt – 06/07/09 02:00 – Tarragona / La Secuita – Josep Medina

La Plataforma per la Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona (PDF.Camp) va organitzar ahir un acte reivindicatiu, en el qual van participar una cinquantena de persones, per reclamar la reobertura per a passatgers de l’antic traçat de la via Reus-Roda, tancada fa 28 anys. La plataforma reclama la connexió del Baix Gaià i el Vendrell, amb Reus, l’aeroport i l’estació del TAV, i proposa dues xarxes circulars de rodalies que vertebrin les comarques del Camp.

Mentre uns –alcaldes, presidents de cambres de comerç i Generalitat– debaten el futur de l’entramat ferroviari d’alta velocitat del Camp i de la mateixa estació del Camp; d’altres, com els defensors del ferrocarril públic, demanen la dignificació del tren convencional i la reobertura de vies ja existents, per les quals anys enrere ja hi circulaven els combois. Allunyant-se de la proposta del col·lectiu Mou-T per Tarragona, que consideren «centralista», la PDF.Camp proposa que l’antiga via Reus-Roda, que va quedar inactiva fa 28 anys i que ara està prevista per al desviament de mercaderies perilloses, es reactivi també per al transport de viatgers. «Això permetria, a més, connectar Reus i l’aeroport amb l’estació del Camp i la vertebració del Baix Gaià», va dir el portaveu de la plataforma, Juan Ramón Ferrandis, que va afegir: «És l’única alternativa que, de moment, garanteix la majoria de les necessitats de mobilitat interurbana, tant les presents com també les futures. A més, és la que més profit podrà treure de les noves inversions i la que millor aprofitarà les infraestructures ja existents, sent a la vegada, la més ecològica.»

Dues línies circulars

Una de les línies de rodalies del Camp que planteja la PDF.Camp, la que anomenen Circular 1, seria la de més gran abast i connectaria poblacions com ara la Selva del Camp, Valls i Salomó, amb Sant Vicenç de Calders i els municipis de la costa, fins a Tarragona i Reus. En canvi, la segona (la Circular 2) permetria incorporar passatgers al recorregut Reus-Roda, que connectaria Reus i Sant Vicenç amb l’estació del TAV i l’aeroport de Reus, passant per poblacions com ara Constantí, el Catllar, la Pobla de Montornès, Roda de Berà i Torredembarra.

Aprofitant la reobertura d’aquesta línia, els de la plataforma proposen allunyar els trens de mercaderies dels nuclis urbans. Per això, demanen la implementació d’un bypass que vehiculi els combois amb matèries perilloses per l’entramat Reus-Roda i, a la vegada, proporcioni una sortida directa cap a la frontera francesa des del port de Tarragona, que reduiria en dues hores el temps de viatge dels trens que carreguen a Constantí.
.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.